teisipäev, 3. september 2013

Kaks kasti pirne ja maitsta ei saa ....

Kui need kõhuhädad kuhugi ei kadunud, siis saingi nädalavahetusel aja naabrinaise abil Pärnu Tervistavasse stuudiosse esmaspäevaks. Väga meeldiv kogemus, tervisenõustaja kuulas enne kogu minu histooria, siis kompas kõhu ja ütles, et haige on kõhunääre. Määras neli rohtu, tee, kahte liike tablette ja pulbri. Kõige rängem oli dieet. 

Mida kõike ka ei tohi nädalapäevad süüa ei ole mõtet kirjutada, neid on palju. Mida siis tohib: pudrud veega riisist, tatrast ja hirsist. Buljong kanast ja kalast. 1 munakollane, näkkileiba, juurviljahautis kartulist, porgandist ja kaalikast. Jaaaaa kõik. Proovi sa siit mingit mõistlikku mitmekesist menüüd kokku panna. 

Ok, dieediga saame hakkama, rohud võtame ära ja usun, et kõhulahtisus ka ära läheb, aga ta ütles ju, et mul on kõhunäärme põletik. Lugesin netist, see ei ole miski nalja asi, seda ravitakse koguni haiglas ja sellesse mõned ka surevad. Kas ma peaks siis nüüd koju minnes pöörduma tõsiselt eraarsti juurde, perearstile saab ju numbri heal juhul oktoobrisse. 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Soovitan küll kindlasti seda nii põhjalikult ravida kui võimalik. Minu emal muutus kõhunäärme põletik krooniliseks ja ta elas sellega väga kaua aastaid, kuid see vaevas ikka kogu aeg - siis sõi ta põhiliselt piimasuppe jms. Vanema põlvkonna hulgas väga levinud haigus oli vanasti, eks ta nüüd kipub ka kimbutama.