esmaspäev, 26. august 2013

Vanad tigedad naised ...


...ämmadest ju nii arvatakse, olgu siis väimehe või minia poolest. Nüüdsel ajal Eesti meediat jälgides käivad selle alla kõik üle viiekümne. Hakkasin täna mõtlema, kas sel on ka tõepõhja taga. Üle viiekümne hakkavad ju ilmnema igasugu haigused, millest nooremas eas ei osanud mõeldagi ja need menopausi jutud on selle kõrval nohu. Kui kaua sa ikka jaksad suu kõrvuni olla kui siit ja sealt valutab, enam ei jõua nii toimetada ja tule taevas appi kui mäletakski, mida olid tegemas. See jutt nii üldiselt. Et miks ma nüüd sellest jahun.

Eks ikka sellepärast, et aegajalt taban ennast mõttelt, et kurat võtaks,, seda, teist ja kolmandat. Ärritavaid asju ilmneb järjest rohkem. Nii enda kui teiste juures. Võib-olla mõned mu tuttavad või sugulased juba tituleerivadki mind kui vana, tigedat naist. Kuigi ma püüan end vaos hoida. Ausalt.

Ah, et mis mind siis täna ärritas, no kaks nädalat juba ei saa kõhtu korda, kõiksugu jutud on proovitud, helistan siis, et saada arsti juurde ja pakutakse kolme nädala pärast, tule taevas appi selleks ajaks on juba teab mis. Ah, mis siin ikka hädaldada, vast ikka kuidagi läheb ise üle. Ja homme peaks kümneks päevaks Eestisse minema. Rist ja viletsus. Vägisi teeb tigedaks.

Kommentaare ei ole: