teisipäev, 28. mai 2013

19.mai ärkamine laeval ja muu tegutsemine

19.05.2013

Yö oli aika rauhaton, kumma aina kun heräilin me oltiin jossain sulussa pysähdyttyä. Aamu valkeni sateisena, lämpöä on vajat kymmenen astetta. Kävimme syömässä, ruoka oli hyvä, mutta erilaista. Munakaskin oli ihan toisenlainen kuin olisi sinne ollut lisätty jotain suurustetta. Pekoni oli pilkottu ihan pieneksi silpuksi, hedelmiä oli kaikenlaisia, tietty jukurtti, joka oli enemmänkin viilin koostumuksella.

Nyt enemmän laivasta, pituutta on 110 m, leveyttä oliko se 10, alimmaisella on hytit, toisella baari ja ravintola, baarin antimista täytyy maksaa, siihen tarkoitukseen on etukäteen ostettava juomakortti, 30 €, josta siten vähennetään käytetty ja jos ei käytä, niin loput palautetaan risteilyn lopussa.

Henkilökunta on ranskalaiset merimiehet ja ylin johto ja siivous ja palvelutyöt tekee tytöt entisen Jugoslaavian alueelta.

Matkustajista sen verran, että keski-ikää on jossain 70 paikkeilla ja rasvaprosentti yli 40. Tunnen itseäni nuorekkaaksi ja sopusuhteiseksi.

Kun lähdemme jo puoli kahdelta bussireissuun, niin lounas on 11:45, sinne on 15 min, eikä ole vielä ollenkaan nälkä.

Rannantuntumassa näkee paljon joutsenia.

19:13 ollaan palattu retkeltä.
Satoi, satoi ja vielä kerran satoi. Ensimmäiseen kohteeseen ei päässeet, kun siellä oli jotkut motto kisat ja tie oli suljettu. Toiseen kohteeseen ei päästy, kun tuomiokirkko oli suljettu, joku, keneen oli määrä se avata jostain syystä ei ilmestynyt paikalle. Niinpä mentiin ajamaan kolmanteen kohteeseen ja totta se oli avattu ja toi upea linna koluttiin 1 - 4 kerrokseen saakka läpi.

Kun aikaa oli liikaa, niin Rouenissa, mihin tuli meidän laiva, mentiin katsomaan kukkulalle tuomiokirkkoa ja näköala paikalle kuvamaan kaupunkia. Silti jäi aikaa, niin että meitä lastattiin ensin saman varustamon toiseen laivaan, jossa odottelimme omamme.

Niin, nyt on kuvat ladattu koneeseen ja aika mennä illalliselle.

21:52 en ikinä syö niin paljon. No on ähky olo. Täytyy ruveta jättämään puolet annoksista syömättä. Tietty ruoka on hirveän maukasta. Alkuruoka oli kala lehtitaikinassa, siten ankka viinissä, välipala valkohome juusto ja jälkiruoka omena taikinassa. +++ kaksi lasia viiniä. Kamala. Ei jaksa tehdä muuta kun köllöttää vuodessa.
Kommentaare ei ole: