teisipäev, 28. mai 2013

18.05.2013 algas järjekordne reis - seekord Prantsusmaale

Vabandan Eesti lugejate ees - tekst tuleb soome keeles
18.05.2013 Jokiristeily ja Pariisi

Taidan olla pikkasen väsynyt tähän matkusteluun, tarkemmin - matkusteluun Viron. Se kummalla tavalla vähentää hohtoa pidemmiltä matkoilta. Lisäksi tuntuu olevan ongelmia saada mitään aikaan välillä.

Tämä alku juttu nyt tämän kertaisesta matkan esivalmisteluista. Laukunkin tuli pakattua vasta eilen iltapäivällä. Kun rasitteeksi oli ne kevätkylvötyöt. Mutta penkit on valmis, lannoitteet levitetty ja kaksi vakoa perunakin on maassa.

Ihan viimeiseen saakka ei oikein tiedetty tullaanko bussilla tai omalla autolla. Illalla sit Mikko päätti auton hyväksi. Sai tunnin enemmän nukkua. Matka sujui sutjakasti ja alle kahden tunnin meni aikaa. Laitoimme sen terminaalin lähelle, kalliimpi on mutta, vähemmän vaivaa. Kun kotona oltiin jo lennolle kirjauduttu, niin meni laukkujen jättö nopeasti. Tunnin verran vietettiin aika siinä Mikon Louge paikassa. Otettiin kahvit ja jotain vähään syötävä, aika kului nopeasti.

Paikat olin valinnut eteen ja käytävälle, reittilento kun on, niin tilaa koneessa on riittävästi. Lensimme Finnairin Airbus A320, ruoka oli hyvä, mutta valitettavasti kylmä. Kun tässä on ollut niitä yli 10 tunnin lentoja, niin tämä kolme ei tunnu missään. Ollaan ohitettu Amsterdam ja tullaan pian Brysseilin kohdalle. Pariisiin on vielä 310 km. Ja aikaa 38 minuuttia.

Kai seuraava kirjoitus on jo laivalta.

22:18

Niin, illallinen on nautittu ja hampaat pesty, nyt enää nukahtaa. Mutta ennen päivän selostukset. Lentokoneesta päästin nopeasti ja myös laukkujen kanssa meni hyviin, opas löydettiin ja porukka oli paikalla kun alkoi tapahtua. Oli löydetty isännätön matkalaukku. Pian vilisi kenttä armeeja varustuksessa miehistä. Hissit ja rappukäytävät oli suljettu ja me loukussa, koska bussimme oli kellarikerroksessa. Niin me siis kärsivällisesti odottelimme, ainakin tunnin.

Lopulta tilanne selvisi ja pääsimme bussiin. Alussa kiertelimme pitkin kaupunkia, Eiffelin torni, Riemukaari, Ooppera, Notre Dame, Louvre museo. Liikenne oli aika kaoottista, mutta lopulta saavuttiin satamaan. Meidän laivan nimi on MS France. Reitti on Paris - Les Andelys - Rouen - Honfleur - Päris.

Hytin numero on 109, kaikissa hyteissä on isot ikkunat, niistä on mielenkiintoista katsella ohikiitävä rantaa. Tervetuliais tilaisuuden jälkeen mentiin illalliselle. Ruoka oli maukasta ja viini ihan hyvä. Nyt Mikko jo kuorsaa, kai on aika mennä minunkin nukkumaan.


Kommentaare ei ole: