Perjantai
TARVIKKEET
100 g silakkahyytelöä, 2 hapankorppua, 11/2 viipaletta täysjyväleipää, 100 g maitorahkaa, 30 g sulatejuustoa (20 ), 2 tl voita tai margariinia, 3 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta), 50 g vuonankaalia tai keräsalaattia, 200 g kurkkua, 2 keitettyä perunaa, 1 keskikokoinen paprika, 4 pientä tomaattia,1pieni sipuli, persiljaa, ruohosipulia, 1 keskikokoinen appelsiini, sitruunamehua, paprikaa, valkopippuria, suolaa, kivennäisvettä.
AAMUPALA
Kurkkurahka ja voileipä
Lisää 100 g maitorahkaan hieman kivennäisvettä ja mausta seos suolalla ja ersiljasilpulla. Kuori ja hienonna 100 g kurkkua ja sekoita se rahkan joukkoon. Voitele 1/2 viipaletta täysjyväleipää 1 tl:lla voita tai margariinia ja nauti se samanaikaisesti.
VÄLIPALA
Keskikokoinen appelsiini
PÄÄATERIA
Silakkahyytelö ja salaatti
Kuori ja kuutioi 1 sipuli ja kuori ja viipaloi kaksi torstaina keitettyä perunaa. Kuumenna 1 tl voita tai margariinia teflonpaistinpannussa ja lisää sipulisilppu. Anna hautua hetken aikaa ja lisää perunaviipaleet. Paista kullanruskeiksi aina välillä sekoittaen. Lisää mausteeksi hieman suolaa ja valkopippuria. Kaada seos silakkahyytelön viereen lautaselle. Leikkaa kaksi tomaattia lohkoiksi. Kuutioi 1/2 paprikaa ja kuori ja viipaloi 100 g kurkkua. Sekoita salaattiaineet keskenään ja lisää 50 g huuhdottua vuonankaalia tai käsin revittyä keräsalaattia. Mausta sitruunamehu suolalla, valkopipurilla ja ruohosipulisilpulla ja kaada salaatin päälle.
VÄLIPALA
Lihaliemi ja hapankorput
Kuumenna 3 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta) ja tarjoa lisäksi kaksi hapankorppua ja kaksi tomaattia.
ILTAPALA
Paprikaleipä
Levitä täysjyväleipäviipaleelle 30 g sulatejuustoa (20 ). Kuutioi 1/2 paprikaa ja levitä ne leivän päälle. Mausta vielä paprikajauheella.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar