reede, 28. jaanuar 2011

Reede ja taas kodus

Perjantai

TARVIKKEET

100 g silakkahyytelöä, 2 hapankorppua, 11/2 viipaletta täysjyväleipää, 100 g maitorahkaa, 30 g sulatejuustoa (20 ), 2 tl voita tai margariinia, 3 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta), 50 g vuonankaalia tai keräsalaattia, 200 g kurkkua, 2 keitettyä perunaa, 1 keskikokoinen paprika, 4 pientä tomaattia,1pieni sipuli, persiljaa, ruohosipulia, 1 keskikokoinen appelsiini, sitruunamehua, paprikaa, valkopippuria, suolaa, kivennäisvettä.

AAMUPALA

Kurkkurahka ja voileipä

Lisää 100 g maitorahkaan hieman kivennäisvettä ja mausta seos suolalla ja ersiljasilpulla. Kuori ja hienonna 100 g kurkkua ja sekoita se rahkan joukkoon. Voitele 1/2 viipaletta täysjyväleipää 1 tl:lla voita tai margariinia ja nauti se samanaikaisesti.

VÄLIPALA

Keskikokoinen appelsiini

PÄÄATERIA

Silakkahyytelö ja salaatti

Kuori ja kuutioi 1 sipuli ja kuori ja viipaloi kaksi torstaina keitettyä perunaa. Kuumenna 1 tl voita tai margariinia teflonpaistinpannussa ja lisää sipulisilppu. Anna hautua hetken aikaa ja lisää perunaviipaleet. Paista kullanruskeiksi aina välillä sekoittaen. Lisää mausteeksi hieman suolaa ja valkopippuria. Kaada seos silakkahyytelön viereen lautaselle. Leikkaa kaksi tomaattia lohkoiksi. Kuutioi 1/2 paprikaa ja kuori ja viipaloi 100 g kurkkua. Sekoita salaattiaineet keskenään ja lisää 50 g huuhdottua vuonankaalia tai käsin revittyä keräsalaattia. Mausta sitruunamehu suolalla, valkopipurilla ja ruohosipulisilpulla ja kaada salaatin päälle.

VÄLIPALA

Lihaliemi ja hapankorput

Kuumenna 3 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta) ja tarjoa lisäksi kaksi hapankorppua ja kaksi tomaattia.

ILTAPALA

Paprikaleipä

Levitä täysjyväleipäviipaleelle 30 g sulatejuustoa (20 ). Kuutioi 1/2 paprikaa ja levitä ne leivän päälle. Mausta vielä paprikajauheella.

Kommentaare ei ole: