neljapäev, 27. jaanuar 2011

Neljapäev

Torstai

TARVIKKEET

50 g paistettua porsaan fileetä, 2 munaa, 2 hapankorppua, 1 rkl mysliä, 1 viipale täysjyväleipää, 5 tl C e Fraichea, 1 prk Viva-jugurttia,1 viipale edamjuustoa,1 tl notkeaa sulatejuustoa, 2 tl sinappia, 2 tl tomaattisosetta, 1/2 tl lihaliemivalmistetta, 50 g vuonankaatia tai keräsalaattia, 50 g kurkkua, 2 keskikokoista perunaa, 1 pieni tomaatti, persiljaa, 3 keskikokoista kiivihedelmää, sitruunamehua, valkopippuria, suolaa.

AAMUPALA

Värikkäät hapankorput

Voitele hapankorppu 1 tl:lla notkeaa sulatejuustoa ja peitä edamjuustoviipaleella. Lisää leivälle vielä1 viipaloitu tomaatti. Voitele toinen hapankorppu l tl:lla Creme Fraichea peitä se 1kuoritulla ja viipaloidulla kiivihedelmällä.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita1prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

PÄÄATERIA

Munat sinappikastikkeessa

Huuhdo 50 g vuonankaalia tai keräsalaattia ja asettele lautaselle. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Keitä kaksi keskikokoista perunaa* kuorineen ja keitä kaksi munaa pehmeäksi (3—5 min). Mittaa kattilaan 3 rkl vettä, 1/2 tl lihaliemivalmistetta,

4 tl Creme Fraichea ja 2 tl sinappia. Keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 min. Kuori perunat ja munat ja asettele ne salaatin viereen. Kaada kuuma sinappikastike aineitten päälle.

VÄLIPALA

Kaksi keskikokoista kiivihedelmää

ILTAPALA

Lihasalaattivoileipä

Kuutioi 50 g keskiviikkona paistettua porsaanfileetä ja 50 g tuoretta kurkkua. Mausta salaattiaineet l tl:lla tomaattisosetta, suolaa, valkopippuria ja persiljasilppua. Kaada salaatti täysjyväleipä viipaleelle ja nauti.

* VIHJE: Keitä samalla kaksi ylimääräistä" perunaa huomisia paistinperunoita varten.

Kommentaare ei ole: