kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Kolmapäev

Keskiviikko

TARVIKKEET

75 g porsaan ulkofileetä, 1 muna, 1 rkl mysliä, 2 viipaletta täysjyväleipää, 1 prk Viva-jugurttia, 2 rkl maitorahkaa, 1/2 tl öljyä, 1 tl tomaattisosetta, 1 1/2 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta), 1 tl hunajaa, 1/2 tl hasselpähkinöitä, 1 tl rusinoita, 2 keskikokoista perunaa, muutama salaatinlehti, 2 suurta porkkanaa, persiljaa, ruohosipulia, 1pieni banaani, valkopippuria, suolaa.

AAMUPALA

Hunajavoileipä

Voitele 1 täysjyväleipäviipale 2 rkhlla maitorahkaa ja 1 tl:lla hunajaa. Lisää vielä 1 tl rusinoita ja 1/2 tl rouhittua hasselpähkinää.

VÄLIPALA

pieni banaani

PÄÄATERIA

Porkkana-possupata

Kuumenna 1/2 tl öljyä kattilan pohjalla. Leikkaa 75 g porsaan ulkofileetä* pieniksi kuutioiksi ja ruskista kattilassa. Lisää 1 1/2 dl valmista lihalientä ja kaksi kuorittua, kuutioitua perunaa ja keitä kannen alla 15 min. Kuori ja kuutioi kaksi porkkanaa, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä vielä 5 min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, valkopippuria ja persiljasilppua.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

ILTAPALA

Munakokkelivoileipä

Riko muna ja lisää siihen suolaa, valkopippuria ja runsaasti ruohosipulisilppua. Kaada seos telfönpaistinpannuun ja hyydytä silloin tällöin sekoittaen. Voitele täysjyväleipäviipale 1 tl:lla tomaattisosetta ja peitä se salaatinlehdillä. Lisää munakokkeli leivän päälle ja nauti.

*VIHJE: Paista samalla 50 g porsaan ulkofileetä viipaleena huomista varten.

Kommentaare ei ole: