kolmapäev, 9. jaanuar 2019

Kaubanduskeskused ei ole enam ainult hunnik eri kauplusi ja söögikohti...

vaid seal võivad olla ka post, raamatukogu või koguni laboratoorium või polikliinik. Selline on eelmisel aastal meie piirkonnas valminud keskus. Nimi on Westeri, K-rühma kauplus. Kogu süsteem valmis linna ja kaubanduse ühis projektina. Linna poolt tulid siis sinna raamatukogu ja polikliinik + laboratoorium. Mingi moel minu arust kaubandus + postiteenused + raamatukogu kuidagi sobivad, aga raviasutus ja kaubandus samas kompleksis. Mõistaks kui selline oleks kuskil polaarjoone taga, et pole vaja õue minnagi, saab liikuda ühest teise.

Kujutame ette, et on gripi hooaeg, lähen arsti juurde, põikan siis raamatukogust läbi ja levitan sinna oma haigust ja siis lõbusalt liigun toidupoodi, kus saan kohe väga palju inimesi haigeks. Ma ei väida, et haige inimene ei tohiks raamatukogus või toidupoes käia, aga kuidagi kokku ei sobi polikliinik ja toidupood. See on nüüd minu arvamus.

Tegelikult selles Westeris on kasutusel uudsed tehnoloogiad. Hinnad hinnasiltidel muutuvad automaatselt kuskilt arvutikeskusest ja eile leidsin ka ostukorviga oleva tahvelarvuti laadse lahenduse.



ja midagi on tehtud ka kilekottide osas, minu arust need on lagunevad

Uudsed lahendused on muidugi kallimad ja selletõttu on selles poes ka hinnad kõrgemad. Meie oleme S-market süsteemi kliendid ja kasutame seda poodi vaid kui mingil  muul ajendil sinna sattume. Näiteks täna käisin raamatukogus ja põikasin ostma suhkrustatud ja kuivatatud ingverit. Hirm kallis, tuleks teha ise.

Raamatukogust muide võtsin Manjana soovitatud raamatu "Kimmo Takanen Murra tunnelukkosi", ta on kirjutanud sel teemal mitugi raamatud, selle sain kõige esimesena.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ohh, vahva! Kui läbi saad, kirjuta ka, kuidas sul oma emotsioonide muukimisega läks.

Manjana ütles ...

See unknown oli Manjana, ma pole googlisse sisse loginud.