kolmapäev, 21. august 2013

Kõiksugu asju ikka ette tuleb..

Fakt on see, et mulle meeldib reisida. Aga reisil ikka ise süüa ei tee, tuleb leppida kas poest valmis roogade, võileibade või teiste tehtud roogadega. Maalapsena ja Tallinna veega karastununa pidasin teiste juttusid kõhuhädadest liialdusena. Viimasel ajal on tegelikult aga ka ennast hakanud sellist tüüpi hädad kimbutama. 

No ma saan aru kui liigud Aafrikas või kuskil kaugel idas, selleks puhuks valmistan kõhu ette ja rohud kaasa ja kui midagi tulebki, nii ränk kuur peale ja küll ta üle läheb. Hoopis teine lugu kui üllatus tuleb niigi turvalises maas kui Soome. 

Ok reisi elasin suht hästi üle, paaril korral nagu probleeme oli, aga koju sain. Aga siin kodus läks põrgu lahti, kõik kodused nipid on järgiproovitud. Mustikad nii ja naa, kõvaks keedetud muna, apteekist käsimüügi tabletid, piimhappe bakterid. Keedetud porgandid. Natuke aitas kui lõpetasin söömise, aga kaua sa ikka näljas oled. See ei paista olevat mingi halvaks läinud toit või pisik. Ega enam pole ka vaja jätkuvalt vetsu joosta, aga kui tuleb, siis jah, nagu ma Maleesias indialasest arstile sümptoome seletasin "brrrrrrrr" 
 
Täna otsisin netist kõhulahtisuse ajal joodava lahuse retsepti:
1 liiter keedetud vett
2/4 teelusikat soola
1 teelusikas toidu soodat
4 kuhjaga teelusikat suhkrut 
1,5 detsiliitrit apelsiini mahla

Nüüd vähemalt ei peaks ära kuivama ;)

1 kommentaar:

Bianka ütles ...

Tegelikult võib sellel sümptomil igasuguseid põhjusi olla, ka väga ohtlikke. Mine arsti juurde.