laupäev, 5. veebruar 2011

Laupäev ja seitsmenda nädala viimane päev

Kui ma nüüd olin seda dieeti siia kirjutanud, siis laseme aga edasi, palju pole jäänud, lõppeb kaheksanda nädalaga.

Lauantai

TARVIKKEET

1/4 pientä broileria, 2 viipaletta näkkileipää, 1 hapankorppu, 3 tl Creme Fraichea, 100 g maitorahkaa, 1/2 tl voita tai margariinia, 2 tl öljyä, 2 tl hasselpähkinöitä, 1/2 tl mantelilastuja,1 tl rusinoita, 200 g herkkusieniä, 50 g vuonankaalia tai keräsalaattia, 150 g

kurkkua, 1 pieni sipuli, persiljaa, ruohosipulia, 1 iso omena, 1 pieni banaani, etikkaa, 1 laakerinlehti, valkopippuria, suolaa, timjamia, kanelia, kivennäisvettä, 3/t dl kuivaa valkoviiniä.

AAMUPALA

Banaaninäkkärit

Kuori ja soseilta banaani ja lisää siihen 2 tl Creme Fraichea, hieman makeutusainetta ja kanelia. Levitä seos kahdelle näkkileivälle.

VÄLIPALA

Ruohosipulirahka

Sekoita 100 g maitorahkaa, hieman kivennäisvettä, suolaa ja hienonnettua ruohosipulia tasaiseksi seokseksi ja tarjoa lisäksi 1 hapankorppu.

PÄÄATERIA

Broileripata

Paloittele 1/4 broileria ja ruskista palat teflonpannussa kauniin ruskeiksi joka puolelta. Nosta oalat talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy pois ja kaada myös paistinpannulle erottunut rasva. Ruskista pannussa l suikaloitu sipuli, 200 g puhdistettuja herkkusieniä ja 1/2 viipaloitua omenaa. Nosta aineet pois ja lisää broilerinpalat uudelleen pannulle. Kaada

päälle 3/4 dl kuivaa valkoviiniä, tai kanalientä ja anna hautua kannen alla 10 min. Lisää joukkoon sipuliherkkusieni-omenaseos ja mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla. Lisää vielä l laakerinlehti ja persiljanvarsia. Keitä edelleen kannen alla 5 min ja poista laakerinlehti ja persiljanvarret. Tarkista maku ja lisää tarjottaessa runsaasti persiljasilppua pinnalle.

VÄLIPALA

Omenaherkku

Kuori ja viipaloi 1/2 omenaa ja paista viipaleet 1/2 tl:ssa voita tai margariinia. Lisää1 tl rusinoita ja 1/2 tl mantelilastuja. Kaada seos jälkiruoka-astiaan ja lisää päälle vielä1 tl Creme Fraichea.

ILTAPALA

Pähkinäinen sekasalaatti

Kuori ja viipaloi 150 g kurkkua. Lisää 50 g puhdistettua vuonankaalia tai käsin revittyä keräsalaattia ja sekoita. Sekoita kastikkeeksi 2 tl öljyä, etikkaa, suolaa, valkopippum ja lisää vielä 2 tl rouhittua hasselpähkinää. Kaada, kastike aineitten päälle ja lisää pinnalle runsaasti persiljasilppua.

1 kommentaar:

Elviina's blog ütles ...

Hingele hästi, kaallule ilmselt veel paremini kui ei patustaks. Seda on kodus olles ideaalne jälgida. Toidu tegemisele kulub alla poole tunni ja nälga ei ole. Loomulikult reisil olles on seda peaaegu võimatu jälgida, sest see vajab ju kodus tehtud toitu. Valmistoidud ei sobi kohe üldse. Katkestada poleks mõtet, nii nagu ma praegu teen, alla saadud kaal on kerge tulema tagasi.