esmaspäev, 2. mai 2005

Täna 31 aastat tagasi ....

... oli ärgates selline tunne, et nüüd see hakkab pihta. Nii siis armas mees helistas kiirabi ja sõit läks otse Pelgulinna haiglasse. Kuna pisike oli olnud rahutu hing ;), selline ta on muide siiamaale, siis oli ta saanud oma elukeskkonna auklikuks ja ei aidanud muu kui saada ta ilmavalgele. Algul vaadati kuidas olukord ja kui midagi ei hakanud arenema, hakati sisse jootma mingit eriti vastikut jooki, vist midagi hiniiniga seotud ja iga tunni tagant tehti ka süste. Päevakese vedelesin, aga ei midagi. Pool kaksteist anti siis üks rahustav süst ja sooviti head ööd. Hommikul pärast hommikusööki algas siis rulianss uuesti ja sel korral võeti raske relvastus esile. Iga veerandtunni tagant süst ja keskpäevaks oli asi käimas. Seda mäletan, et ega ma suuremat häält ei teinud, hirm oli ja valus ka. Kuna ise olen karjujad hukka mõistnud, siis tuli ka endal vait olla.
Täpselt ei mäleta, aga see oli vist kuskil poole seitsme paikku 3.mai õhtul kui Elviira Grenzmannil sündis kena poisslaps 50 cm pikk ja kaalus 3700 g. Kuna nime panemisel oli lepitud kokku, et isa paneb poiste nimed, siis tüdruku nimi jäigi kasutamatta. Mina olin mõelnud tütrele nimeks Anni. See on nii armas ja lihtne nimi. Pisi Anni, neiu Anni, proua Anni, vanaema Anni. Hällist hauni kõlab kenasti. Ei saa aru neist vanematest kes panevad lastele 3 -4 täitsa sobimatut nime, ainult oma ekstravagantsuse näitamiseks. Üks armas lihtne nimi on kõige parem. Tiit sai oma nime isa parima sõbra järgi. See on arhitekt. Muide Tiidu isa Endel saaks sel aastal 5. mail 60 aastaseks kui ebatervislikud eluviisid, ääretult negatiivne ellusuhtumine ja pessimism poleks teda juba kaheksa aastat tagasi meilt parematele jahimaadele viinud. Minule see abielu oli midagi sarnast kui soome kirjaniku Märta Tikkaneni "Vuosisadan rakkaustarina".

Täna siis siin oli kena päikesepaisteline päev ja hea minna pikemale jalutuskäigule, võtsin kaasa sammulugeja ja sain tulemuseks 6782 sammu. Juu see midagi 4,5 km oli. Hommikune kaal oli 78,3 ja tuleb hakata taas elama tervislikult. Selle päeva alustasingi siis klaasi toormahlaga (1 apelsiin + 1 greip). Nüüd on kell juba 11:40 eks see kirjutamine viis ka aega, pidasin siin messageriga ühendust Urmasega nii kirjutamise vahepeal. Nüüd paras aeg minna võtta midagi väheke hommikuusöögiks. Siis on plaanis käia läbi Mehikko pildid ja panna need netti.

Enne seda tuleks homme saada siia lehele Tiidust mõni kena lapsepõlve pilt. Tiit oli väga kena laps. Nüüd ta on uljas vanapoiss ;).

Kommentaare ei ole: