neljapäev, 2. august 2012

Üks faas oli kadunud .....

Algas see sellest, et vetsus oli pime. Mees vahetas pirni, ei midagi, vahetas kaitsmed, ei midagi. Hakkas siis uurima, kus kohalt juhtmed sinna lähevad. No siis panime tähele, et ei ole voolu ka mõnes teises kohas. No võttis lahti selle kust mitmed juhtmed hargnevad ja leidis ühe süüdlase, seal olid juhtmed ära sulanud. Võttis parandas ära, telekas läks peale. Aga kõige selle juramise peale tuli ilmsiks, et pime on elektripliit.

See oli juba tõsise mõtlemise koht, kuna kuidas reageerivad nii erinevad asjad. Pliit on ju hoopis oma liinil ja pole tal teisega midagi ühist teistega. No läksime uurima peakilpi, kõik kaitsmed olid terved. Minu ajud hakkasid mõtlema selles suhtes, et ilmselt on kuskil üks faas ära. Meil ju tööstus vool, kuna pliit ilma selleta ei tööta. Kahjuks on see ka ainuke riist, mis ei tööta muud moodi. Siiski üsna mitmed seinapistikud töötasid ja pikendusjuhtmega sai vajalikele tuua voolu.

Aju muidugi lahendas probleemi, kuigi olime jätnud sellega aktiivse tegelemise homsele. Ja siis mulle meenus, et mees oli päeval miskil ajal maininud, et uue akna voodrilaudu oli paha panna, kuna linnast voolu majja toomise kilp oli natuke ees ja ta siis nihutas seda paar senti. No nii, nihutas ja sai ühe faasi paigast ära.

 näitusel nähtud sohva

Lõpp hea --- kõik hea. Küll on ikka hea kui majas on inseneriajudega keegi. Ennast kiitmast ma ei väsi. :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Euroalus?

Elviina's blog ütles ...

Vist küll