esmaspäev, 14. juuni 2021

Pisitasa kolime...

 ... teate, see samas majas üles/alla kolimine ei olegi nii mõnus. Kuigi peaks olema juba kogemust. See nädal on veel aega, pühapäeval saabub kraamikoorem Helsingist. Selleks ajaks tuleb kõik korda teha, et noortel oleks tore sisse kolida. Me veel ei tea kui kauaks, aga minu arust nad võiksid natuke kauemaks kah jääda. Me jõuame veel treppidest kõndida. 

Tasapisi toimides jõuab paremini asju läbi mõelda, paigutada kõik nii, et järgmistel päevadel kah mäletab, kus mis on. Muidugi aastad ja korona kodus oldud aeg on jõudu palju vähemaks viinud. Tood korvi täie üles, paigutad ära ja istud arvuti taha  - puhkama. 

Oma esimesest töökohast mäletan meest, kes iga trepi kõndides jäi vaatama õue, arutasime, mida ta seal näeb, nüüd tean, ta puhkas. Seal oli ka teine, kes kui tuli tööle, avas kalendri, vaatas mis tähtpäev on ja kõndis üle tee Vilniuse poodi, seal müüdi lahtist veini ja mahla suurtest anumatest. Võttis siis klaasi veini tähtpäeva auks. 

Ma peaks tegelikult kah õue minema rohima, vahepeal tuli vihma ja umbrohi taas vohab. Aga nagu ei viitsi. Mees saab homme teise vaktsiini, mina nädala pärast. Eile käisime valimas, mul ei olnud valmis vaadatud, keda valida, mõtlesin kohapeal nimesid lugeda. Lõpuks mõtlesin, et annan hääle tuttavale sotsiaaldemokradile, sugulase sugulane ikkagi. Selline lugu siis.

Kommentaare ei ole: