teisipäev, 9. veebruar 2021

Kuidas me möbleerisime laste järelt vabanenud tuba...

Kui ma siia majja kolisin oma kolme pojaga umbes 31 aastat tagasi, elas allkorrusel ämm, tal oli köök ja kaks tuba ja ülalkorrusel meie mehega, meil oli tuba ja köök. Kuna neid poisse oli kolm, siis andis kallis ämmamoor suuremate poiste kasutusse ühe toa all. See oli siis ja on ka nüüd maja kõige valgusküllasem ja ilusam tuba. Kui aeg vanaemadest jättis ja lapsed omaette elama asusid, tegime remondi ja mõtlesime kujundada kogu all korrus uude usku. Aga... elu tõi poisse tagasi ja nii alles sel aastal kolis neist viimane taas minema. Kui nüüd aus olla, siis mulle täiesti meeldis kui noored siin olid, elu kees. Oli kellega rääkida, no mida sa selle oma mehega ikka räägid, 31 aastaga on ikka kõik ära räägitud, eriti nüüd korona ajal kui polegi kellega rääkida. Pagana - istu kodus - aeg.

Kuna me eriti ei tahtnud raha mööbli alla panna, siis natuke sai ülalt korruselt alla viidud.

See meie sohva on tõeline maailma rändur, käinud koguni Joensuus ja mitu korda üles/alla viidud. Ikka kruvid lahti ja osadena kantud, uksed, trepid kitsad, ei muud moodi saanud. Sohva kandsime alla, aga nüüd mu mehel polnud kus enne magamist uudiseid kuulata, seega temale oli vaja hankida tugitool. 

Algul ma mõtlesin, et mis seal ikka kulutada, ostame kasutatud kraami tori.fi kaudu. paar nädalat kolasin ja otsisin tugitooli ja televiisorit, aga mitte ükski mehele ei sobinud. Pealegi tahtis ta ikka ise istuda ja proovida kas üldse meeldib. Kuni eile lõpuks ütles, et nüüd läheme tugitooli ostma - poest. Tere tulemast. Läksime, alustasime Maskust, sel ikka natuke odavamad hinnad. Mees mõtles, et mis ta ikka maksab, vast paari sajaga saab kätte, tutkit kõik maksid ligi tonni +/-. Siiski lõpuks leidsime ühe, mille hind oli vähendatud seitsmest sajast kolme sajani. Selle võtsime, müüja küll üritas tõsta hinda et parem kangas ja vaja tellida, aga kui olime minemas ära, siis otsustas müüa.

siin ta siis on
Arvuti laud oli kah üleval ülearune, tassisime alla

Arvutit veel ei ole ja tea kas niipea saabki, aga noh selle asemel võib kasutada kuidagi muud moodi

Nurgariiule leidsime kah koha, hea sobiv lillepottidele

Aga ega tänapäeval keegi enam niisama sohval ei istu ja juttu vesta, elutoast puudus oluline element ehk televiisor. Odavamad telekad müüakse Gigantis, enne nuuskimine netis, et mis hinnad. Teistmoodi kui mööbel, on elektroonika hinnad sobivamad, on muidugi ka üüratu hinnaga, aga leidsime 50 tollise Samsungi kolme ja poole sajaga. Läksime ostma. Nüüd ma pean müüjat küll kiitma "eriti hea müügitöö" eest. Too odavam telekas oli paigutatud poolteis sada kallima teleka kõrvale, sama suurus, sama firma telekas, aga ei tea kas tõesti oli parem, aga seadistatud oli küll nii, et kallimal olid värvid, kontrast ja muu selline kohe nähtavalt paremad. Hinna vahe 150. Ok, kes siis viletsamat ikka ostab, võtsime selle kallima. Nüüd ütles müüja, et neil on teenus, nad käivad kõik tehase asetused läbi ja seadistavad nii, et hea on vaadata, kestab paar tundi - maksab 99 euri. No ma tean ise seadistada neid telekaid on suure vaeva taga, võtsime teenuse. Kui tõime teleka koju ja saime ta töökorda, selgus kurb tõsiasi, seadistatud oli kaabli majapidamiste jaoks ja mina ei saanud esimese 4 tunniga kuidagi pilti ette, ei leia antennimajapidamise jaoks kanaleid. Pääsesin internetti ja sain koguni fb nähtavale, aga tavallise teleka funktsiooni ei kuidagi. Lõpuks päris, päris õhtul tegin veel asja alla korrusele ja ime küll sain asja korda.
siin see meie kaunitar on
teleka lauda meil ei ole, aga mees tegi ühest vanemast diivanilauast ja kes teravate silmadega on, näeb, et all on arvuti klaviatuur, palju kergem kui teleka puldiga toimida. Sest meie telekas on internetis, mis kasu sellest on ei tea, sest me ju ei hakka tellima sarju ja filme, asi seegi, et jõuab ära vaadata eesti ja soome kanalid.

Kommentaare ei ole: