reede, 1. november 2013

Minu mõtteid Ameerikast, ehk kuidas läbi lüüa

Minu mõtteid Ameerikast

1. ...ja kõige tähtsam - sul peab olema midagi, mida müüa, kas idee, teenus või toode.
2. Sul peab olema raudne tervis, mis mitte mingisugusteski tingimustes ei peta.
3. Sa pead olema valmis tegema tööd kasvõi 20 tundi päevas, sellised asjad, nagu hobid, puhkus, isiklik elu tuleb unustada, vähemalt selleni kui sul on piisavalt taha, et neid endale lubaga.
4. Sa pead olema ääretult positiivne, haruldane suhtleja, hea inimeste tundja
5. Sa pead tabama mööda libisevad võimalused, valmis minema riski peale, kohe kui need sinu kohale tulevad
6. ...ja viimaks, sul peab olema lihtsalt õnne, et olla õigel ajal õiges kohas.

Asjale aitab kaasa
1. kui sul on algselt raha, mida rohkem, seda uhkem :)
2. Kui sul on hea haridus, mida mitmekesisem seda parem
3. Kui kui sa oled ringist, kus sind teatakse, kui sa oled keegi. Igal pool aitab kaasa hea soovitus.
4. Kui sul on hea välimus, ole siis mees või naine.
5. Sa pead taluma tagasilööke ja mitte kaotama oma sihikindlust, ühe sõnaga minema läbi tulest, veest ja vasktorudest.

Kui täituvad kõik need või vähemalt suurem osa, siis on sul Ameerikas hea olla. Olema " Kaunid ja vaprad".

See on tee kui järgid seadust, kuid aegade vältel on rikastutud ebaseaduslikul teel, otsese või kaudse röövimise teel, nii tehakse ka nüüd. Vanasti olid maantee ja pangaröövlid, nüüdsel ajal röövivad pangad inimesi, või õigemini inimesed teineteise võidu annavad pankadele oma raha ja jäävad sellest ilma.

Seega kui sul õnnestubki ennast ülestöötada, siis on ka siis sinu teel palju karisid ja kuristikke, kus kaotad kõik, paljudel juhtudel ka oma elu.

Siiani on enamus asju olnud, mis siiski sõltub sinust endast, aga on ääretult palju asju, mille vastu sul ei ole mingit valikuvõimalust ja Ameerikas ei ole turvavõrgustikku, mis aitab sul toime tulla häda korral.

Kunagi üks meremees seletas, miks mõnikord konservid riknevad. Kalad söövad planktonit, kui kala sureb ja seda planktonit mingi töötlemise teel ei tapa, sööb ta kala ära. Nii ka selles ühiskonnas, söö või tule sööduks.

Loodus. Läbisime bussiga pikad vahemaad Las Vegasest San Francisconi, suurelt jaolt kuiv ja tolmune. Päike oli terav, kas siis kuiva õhu või kõrguse tõttu. Ma olen paljudes maades lõunas käinud, aga nii ebameeldivat päikest kohtasin esmakordselt.

Ok, ma olen selline idioot, kellele Ameerika ei meeldi. Siin on palju imelisi ja huvitavaid paiku ja võimalik, et kunagi külastan ka Niagaara juga või mõnd muud piirkonda, aga Ameerika ei ole minu rida.



3 kommentaari:

Bianka ütles ...

Sinu väga häid pilte vaadates tekkis ka minul huvi samasugusele reisile minna, kuigi üldiselt on mu arvamus Ameerikast sinuga üsna sarnane. Ei meeldi, sel riigil pole kultuurkihti või õigemini on vana ajalugu asendatud millegi mujalt sissetooduga. Suurejoonelisust ja pealiskaudsust on seal palju, on muidugi ka huvitavat, nii looduses kui kõrgkultuuris, aga kas saadav elamus oleks kooskõlas kulutatud rahasummale, võtab mõtlema. Kuidas sulle see vahekord tundus, oled ju palju reisinud? Mul on veel paljud muudki kohad külastamata, nii ei kavatse ma Ameerikat niipea veel vaatama minna.

Elviina's blog ütles ...

Ameerika on suur ja lai, külastada New Yorki ei anna mingit muljet maast. Käia kõik kohad läbi on samuti natuke palju. Ilmselt igal osariigil on oma võlud ja mida näha.

Ideoloogia on muidugi enamvähem sama, kuid rahvastiku koosseis erinev. Lõuna osariikides on muidugi enam Ladina Ameerikast tulnuid.

Mind üllatas nende suurema osa vaesus, noh seda mida bussi aknast näha, samal ajal kui nad peavad oma maad kõige, kõige, kõige. Aga muidugi me nägime nii väikese osa eluolu.

Anonüümne ütles ...

Wonderful article! We are linking to this particularly great content on our website.
Keep up the good writing.

Here is my sitehere free pics of naked ladies