kolmapäev, 5. september 2007

Saunas käidud, nyyd läheme varsti "viihtelle"

Yleeile helistas yks endine töökaaslane ja kutsus kylla oma suvekodusse. See on meilt nii 1 tund ja 10 min raudteega. Muidugi ega Mikkole see eriti ei meeldinud, tema peaks mind kui saaks kogu aeg oma juures, aga mina olen nii sotsiaalset tyyppi, et vahetevahel lihtsalt peab teisi inimesi kohtama ja koduringist välja murdma. Satul on Tamperes oma kolmetoaline korter suisa kesklinnas ja môni aeg tagasi ostis Kolhost maja, parasjagu teeb siin remonti. Esimene korrus on korras ja töö käib keldris kuhu tuleb saun ja puhketuba. Muide sauna tuleb mullivann. Nii et ilmselt see ei ole viimane kord siia tulla :). Ja kui kelder valmis on järjekorras ärklituba, vôi ôgemini toad. Kui ta meil käis kevadel, siis meeldisid talle katuseaknad, ilmselt teeb ka need.

See on siin selline väike kylakene, elanikke umbes 1500, ainuke kahekordne maja oli raamatukogu. Käisime natuke luusimas, siin on 5 min kaugusel yhelpool yks järv ja 7 min kaugusel teine järv. Maja tagakyljest avanev vaade kirikule, see on otse naaberkrundil. Kahjuks Satu ei ole suur usklik, oleks lyhike maa kirikus käia. Tegelikult muidugi ega nii väikeses paigas kirikus igal nädalal teenistust ei olegi, vaid nii kord kuus.

Nii varsti siis läheme pidusse, kuna minul ei olnud midagi kaasas, tuleb laenata kôik ríided ja ka kingad, tulin ma ju täitsa sportlikus vormis ainult öösärk ja voodilinad kaasas.

Kommentaare ei ole: