laupäev, 2. aprill 2005

Lauantai tunnelmat

Eilinen ilta oli siis erittáin mielenkiintoinen matka "maya sauna". Mentiin noin 40 km pááháán pikkubussilla. Porukka oli tállá kertaa hollantilaisia ja miná. Tuli sinne toinen pikkubussillinen espanjankielisia, mistá maasta en saanutkaan selvá. Matkaan láhtetiin illalla seitsemáta ja silloinhan on táállá jo pimeá. Paikanpáállá oli tunnelmaa luomassa öljy lamput jo ajotien varrella. Sáhkövalo oli peitetty suurilla merikarpeilla maassa. Muuten oli vain palavat tervapuut. Ja jumalainen rauha ja ainoat áánet oli linnut ja sotkut sirkat. Alussa opetettiin puhaltamaan isoja merikarpeja, sen jálkeen tutustuime intiaani kylaan ja náime boan, villikissan en muista enáa sen nimeá ja hámáhákkiapinan. Opas puhui pitkaan miten meilla tulee olemaan se rituaali.
Sen jálkeen kohtasime shamaanit, niitá oli kolme. Aloituksekksi tarjotiin jotain ritualijoumaa, muistutti hunajavettá, sen jálkeen siirryimme keháán, missa oli 4 ilmansuunnassa sisánkáynti ja pyysime luontojumalilta suopea suhtautumista puhaltamalla niita merikarppeja kaikkiin 4 ilmansuuntaan. Sitten shamaanit puhtistit meidat jollakin savuavalla jutulla ja korpikotkaan sulilla, samalla puhuivat jotain mayaksi. Kun kaikki oli puhdistettu siirrytiin höyryosastoon. See oli sellainen 1,5 m korkuinen ja 10 lápimitaltaan kuin puolikas pallo. Sisáánkáynti oli noin 80 x80 cm. , eli me ryömittiin sisaan. Alussa tuli sisán valoa aukosta. Keskelle tuotiin tulisia kiviá ja oviaukko suljetiin. Silloin oli siella pilkasen pimeá. Meidán kásketiin toistamaan jotain mantraa ja shamaani rupesi kiville heittámaan vetta. Noin puolen tunnin kuluttua valuimme kaikki vetta ja hike´, sitten shamaani lauloi ja me myós. Loppuvaihessa kaiki saivat meditoida ja pyydaa taivaan, tuulen, veden ja tulen jumalilta mitá kaikein eniten tarvitsi. Mina tietenkin pyysin tyópaikka :). Kun tultiin ulos shamaani pesi meidát lámpimála vedella valaen sita paáhán ja sen jalkeen menimme uimaan maanalaiseen jokeen. Siella vesi oli erittín kirkasta ja raikasta, ei yhtaan lámmin. Mutta jálkeenpáin oli kun olis just syntynyt. Kevyt ja iloinen olo. Tietysti ihme kylla myós nálkáinen, niin etta siirryime 24:00 illallispóutáán. Tarjolla oli kana ja sallatieja. Hotellilla olime taas viita vailla kaksi.
Silloin kun oltiin syomassa satoi kunnolla vetta, mutta see loppui ja paasimme kuivana palumatkalle.
Tánan on táálla pikkaisen pilvista, mutta meri rauhoittunut. Tánan on myos Ellen syntarit, elika edessa on ravintola ilta. ;).
Ihonvári on aika ruskea ja mieli virkea, ihanaa olla lomalla. Terveisia kaikille. Urmas ja Margus laitakaa jotain viestia tanne. Miteen siella menee. Hali hali kaikille

Kommentaare ei ole: