laupäev, 17. november 2018

Käisime end vaktsineerimas gripi vastu

Vau, päike on esile tulnud ja paistab suisa silmanurgast sisse, pole vajagi lülitada sisse hommikust valguslampi. See sai kunagi ammu ostetud ja oktoobris tavalisesti toon selle taas keldrist esile ja sean enda tooli kõrvale, siis hea midagi nokitseda ja saada valgus teraapiat.

Aga siis vaktsineerimisest, ma nagu ei saa aru neist inimestest, kes tõusevad peaaegu barrikaadidele vaktsineerimise vastu. Keegi ju ei suru sulle peale, ei taha, ära tee. Ole siis valmis ka tagajärgedega. Muidugi iga medikamendi tarvitamisel on võimalik, et kellelegi see ei mõju, mõned saavad kõrvalmõjusid. Kõikidel retseptiravimitel on kaasas miilipikkune kõrvalmõjude loetelu, aga kui oled haige kasutad ju ravimeid.

Ei taha ära sõnuda, aga sellest ajast alates kui juba "eelmisel sajandil", nii on nii lahe kirjutada, hakkasin sügiseti käimas end vaktsineerimas, kuna oli tõdetud mul olevat diabeedes, ei ole ma enam tõsiselt gripis olnud, väikesi nohud/köhad/kurk valutab küll, aga mitte maha niitvat palavikku.

Täna oli 8 - 15:ni riskirühmade vaktsineerimine meie linna "terveyskeskukses", panin õhtul kella, et ikka ärkaks, ärkasin ja magasin edasi. Õnneks mees oli ka otsustanud minna, ajas üles. Saabusime kohale, kilomeetri pikkune järjekord poe ukse taga, noh meil on keskus suures hiljuti valminud kaubanduskeskuses, kõik seisavad ja midagi ei juhtu. Selgus, et oleks tulnud minna teisest uksest, nii siis saimegi suurest järjekorrast mööda ja üsna kiiresti ette.



1 kommentaar:

Elviina's blog ütles ...

Jõudu ja jaksu põdemisel, mõnikord aitab ka kõva usk, et järsku sel aastal on teisiti. Minul usk on nõrk ja kasutan muid vahendeid. Plasebo mõjub paremini kui millegagi seda kinnitada. Nagu vanasti shšamaanidega.

Pealegi diabetesega saab tasuta vaktsineerimise