Hommikune kontrollkaalumine andis tulemuse 89,1 see tähendab, et vallatu elu tulemusel lisandunud kaal on taas saadud ära. Mida nüüd kolme päevaga jõuab teha, aga karm õppetund on saadud ja siit edasi tuleb pidada madalat profiili.
TARVIKKEET
125 g naudan ulkofileetä, 1 muna, 1/2 rkl korppujauhoja,1 viipale täysjyväleipää,
2 rkl raejuustoa, 3 tkl voita tai margariinia, 100 g kukkakaalia, 200 g herkkusieniä,
1 keskikokoinen peruna, 100 g keräsalaattia, 2 nippua retiisejä, 2 pientä sipulia,
1 valkosipulin kynsi, persiljaa, ruohosipulia, 1 päärynä, 125 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita), sitruunamehua, laakerinlehti, valkopippuria, suolaa, kanelia, 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
AAMUPALA
Keitetty muna ja retiisivoileipä
Keitä muna pehmeäksi (3—5 min). Voitele 1/2 viipaletta täysjyväleipää 1 tl:lla voita tai margariinia ja syö lisäksi nippu retiisejä.
VÄLIPALA
Päärynäraejuusto
Mausta 2 rkl raejuustoa sitruunamehulla ja kanelilla. Halkaise päärynä ja kuutioi 1/2 päärynää. Lisää päärynäsilppu raejuuston päälle.
PÄÄATERIA
Sipulipihvi, kukkakaalia ja salaatti
Keitä keskikokoinen peruna kypsäksi. Keitä 100 g kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi ja paista ne kullankeltaisiksi 1tl:ssa voita tai margariinia. Siirrä sipulit syrjään ja lisää lämpöä. Paista pihviä 3 minuuttia kummaltakin puolelta ja mausta ruskistunut pinta suolalla ja valkopippurilla. Nosta sipulirenkaat pihvin päälle ja pidä kuumana. Paahda samassa pannussa 1/2 rkl korppujauhoja ja lisää kypsät kukkakaalit. Sekoita ja kaada ne pihvin viereen lautaselle. Lisää siihen myös kuorittu peruna. Suikaloi keräsalaatti }a viipaloi l nippu retiisejä ja sekoita aineet keskenään. Kostuta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulisilpulla maustetulla sitruunamehulla.
VÄLIPALA
Päärynää vadelmakastikkeessa
Kuori ja viipaloi 1/2 päärynää. Keitä hetken aikaa vesitilkkasessa ja nosta lautaselle. Soseuta 125 g vadel-mia ja kaada päärynäviipaleiden päälle.
ILTAPALA
Marinoidut herkkusienet
Valmista iltapala 2—3 tuntia ennen syömistä jolloin se ehtii maustua tarpeeksi. Harjaa 200 g tuoreita herkkusieniä pullasudilla ja jätä ne kokonaisiksi. Paista sienet kevyesti 1 tl:ssa voita tai margariinia teflonpaistinpannussa. Mausta sitruunamehulla. Sekoita 1/2 dl valkoviiniä, 1 puserrettu valkosipulinkynsi, suolaa, valkopippuria ja 1 laakerinlehti keskenään, kaada seos sienten päälle ja kiehauta. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa 2—3 tuntia. Koristele persiljasilpulla ja tarjoa lisänä 1/2 täysjyväleipäviipaletta tai 2 hapankorppua.
•VIHJE: Keitä samalla 2 perunaa ja 200 g kukkakaalia seuraavia päiviä varten. Paista samalla 150 g naudanfileetä ja säästä 25 g lihaa ja muutama sipulirengas huomiselle iltapalalle.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar