laupäev, 20. november 2010

Kaminapuude korvi tuunimine osa 2

Kuna meil Tallinnas on ka kamin, on selge, et oli vaja hankida korv puude keldrist üles tarimiseks. Eelmises osas jõudsime selleni, et mees värvis korvi ära, aga kaunistused jäid tegemata, ei olnud vajalikke värve ka. Nüüd on värvid ostetud ja täna käisime vaatamas kuidas eeskujuks olnud korv välja näeb.

Selline on praegu, aga selliseks me ta teemeIMG_0849

Lauantai

TARVIKKEET

100 g keittokinkkua, 2 munaa, 1 viipale näkkileipää, 1 hapankorppu, 3 tl Creme Fraichea, 30 g sulatejuustoa (20 rasvaa), 1 tl voita tai margariinia, 1 tl notkeaa sulatejuustoa, 4 rkl keitettyä riisiä, 1 tl hunajaa, 1 tl hasselpähkinää, salaatinlehtiä, 2 pientä purjoa, 1 pieni tomaatti, ruohosipulia, 1 keskikokoinen grejppi, etikkaa, valkopippuria, suolaa, soijaa, 2 rkl

kuivaa valkoviiniä.

AAMUPALA

Muna ja kinkkuvoileipä

Keitä muna pehmeäksi (3—5 min). Voitele 1 näkkileipä 1 tl:lla notkeaa sulatejuustoa ja peitä pinta salaatinlehdillä. Lisää vielä l keittokinkkuviipale ja l viipaloitu tomaatti. Ripottele päälle hieman suolaa, valkopippuria ja ruohosipulisilppua.

VÄLIPALA

Hunaja-pähkinäkorppu

Levitä hapankorpulle 1 tl Creme Fraichea ja 1 tl hunajaa. Ripottele päälle vielä 1 tl karkeaksi rouhittua hasselpähkinää.

PÄÄATERIA

Kiinalainen kinkku-purjopata

Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja paloittele 2 keittokinkku viipaletta. Kuumenna 1 tl voita tai margariinia teflonpaistinpannussa. Lisää paloiteltu kinkku ensin ja purjo viipaleet vasta seuraavaksi. Paista 3 min silloin tällöin sekoittaen ja ota aineet pois pannusta. Lisää

paistinpannuun 4 rkl perjantaina keitettyä riisiä ja kuumenna. Sekoita l munaan hieman suolaa ja valkopippuria ja kaada seos riisin joukkoon. Anna hyytyä koko ajan sekoittaen. Lisää kinkkupurjoseos pannulle, kuumenna ja mausta koko annos vielä soijalla.

VÄLIPALA

Greippiherkku

Koverra 1/2 greipin hedelmäliha pois ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kaada ne takaisin hedelmäkuoreen tai jälkiruoka-astiaan. Mausta makeutusaineella ja lisää pinnalle vielä 2 tl Creme Fraichea..

ILTAPALA

Kuorrutetut kinkku-purjokääryleet

Puolita pieni huuhdottu purjo ja keitä palat kypsiksi (5 min) suolalla ja etikalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääri purjot 2 keittokinkku viipaleeseen. Nosta kääryleet uunivuokaan. Sulata 30 g sulatejuustoa pienessä pannussa ja lisää 2 rkl kuivaa valkoviiniä tai vettä. Kaada seos kääryleitten päälle ja kuorruta 10 min 200-asteen uunissa.

Kommentaare ei ole: