neljapäev, 11. november 2010

Neljapäev

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Torstai

TARVIKKEET

2 viipaletta (40 g) naudanlihasäilykettä, 1 rkl mysliä, 2 viipaletta 1 tl Creme Fraichea,1prk Viva jogurttia, 100 g maitorahkaa, 2 viipaletta edamjuustoa, 1/2 tl voita tai margariinia, 1 tl tomaattiketsuppia, 150 g parsakaalia, 150 g kurkkua, 3 keitettyä perunaa, salaatinlehtiä, 2 porkkanaa, 1 pieni tomaatti, vihantakrassia, ruohosipulia, paprikaa, valkopippuria, suolaa, kivennäisvettä

AAMUPALA

Rahkavoileipä

Sekoita 100 g maitorahkaa, hieman kivennäisvettä, 1 tl Creme Fraichea, hieman suolaa ja valkopippuria keskenään. Lisää 1 rkl hienonnettua vihantakrassia ja levitä seos 1 täysjyväleivälle. Päällystä leipä vielä 50 g:lla kurkkuviipaleita, joille voit ripotella hieman suolaa ja valkopippuria.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja1l rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

PÄÄATERIA

Kuorrutettu parsakaali

Huuhdo 150 g parsakaalia ja irrota kukkatertut varrestaan. Keitä varsia 3 min suolalla maustetussa vedessä ja lisää kukkanuput. Keitä vielä 6 min ja kaada keitinvesi pois. Viipaloi 3 keitettyä perunaa (keskiviikkona keitetty). Voitele uunivuoka 1/2 tl:lla voita tai margariinia. Levitä peruna viipaleet ja parsakaalit vuokaan kerroksittain. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää kaksi viipaletta kuutioitua naudanlihasäilykettä ja peitä pinta edamjuustoviipaleella. Ripottele päälle hieman paprikaa. Kuorruta 10 minuuttia 200-asteen uunissa.

VÄLIPALA

Tuoreet vihannekset

Saat syödä kaksi porkkanaa ja 100 g tuoretta, kuorittua kurkkua.

ILTAPALA

Mausteinen juustoleipä II

Sivele 1 täysjyväleipä viipaleelle1 tl tomaattiketsuppia ja peitä pinta salaatinlehdillä. Lisää edamjuustoviipale ja 1 viipaloitu tomaatti. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulisilpulla.

Kommentaare ei ole: