reede, 12. november 2010

Ja taas reede …

PerjantaiOLYMPUS DIGITAL CAMERA

TARVIKKEET

200 g kuhafileitä, 1 muna, 1 rkl mysliä, 2 viipaletta täysjyväleipää, 5 tl Creme Fraichea, 1 prk Viva jogurttia, 1 tl voita tai margariinia, 1 tl notkeaa sulatejuustoa, 4 tl sinappia, 1 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta), 1 tl hunajaa, 50 g pinaattia, 2 keitettyä perunaa, 100 g keräsalaattia, vihantakrassia, 2 keskikokoista kiiviä, sitruunamehua, etikkaa, 1laakerinlehti, valkopippuria, suolaa.

AAMUPALA

Hunajaleipä

Voitele täysjyväleipäviipale 1 tl: Ha voita tai margariinia ja lisää pinnalle vielä 1 tl hunajaa

VÄLIPALA

Kaksi keskikokoista kiiviä

PÄÄATERIA

Keitetty kuha ja sinappikastike

Mausta 200 g kuhafileitä sitruunamehulla ja anna maustua hetken aikaa. Kuumenna laakerinlehdellä ja sitruunamehulla maustettu 1 dl lihalientä teflonpannussa. Lisää haarukkapaloiksi leikattu kala ja keitä miedolla lämmöllä 10 min. Viipaloi kaksi keskiviikkona keitettyä perunaa, hienonna 50 g pinaatinlehtiä ja lisää aineet kattilaan. Anna kuumentua ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta aineet reikäkauhalla lämmitetylle lautaselle ja tee keitinliemestä kastike. Lisää kuumaan liemeen 4 tl sinappia ja 5 tl Creme Fraichea keitä kunnes saat sakeahkon kastikkeen. Tarkista maku ja kaada muitten aineitten päälle. Kaada suolalla, valkopippurilla ja makeutusaineella maustettu etikkakastike revityn keräsalaatinlehtien päälle ja tarjoa salaatti samanaikaisesti. Lisää pinnalle runsaasti vihantakrassia.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

ILTAPALA

Munakrassivoileipä l

Keitä muna kovaksi (10 min). Voitele täysjyväleipäviipale notkealla sulatejuustolla ja peitä pinta hienonnetulla vihantakrassilla. Kuori ja viipaloi muna ja lisää se leivän päälle. Mausta pinta vielä suolalla ja valkopippurilla.

Kommentaare ei ole: