TARVIKKEET
200 g kuhafileitä, 1 muna, 1 rkl mysliä, 2 viipaletta täysjyväleipää, 5 tl Creme Fraichea, 1 prk Viva jogurttia, 1 tl voita tai margariinia, 1 tl notkeaa sulatejuustoa, 4 tl sinappia, 1 dl lihalientä (lihaliemivalmisteesta), 1 tl hunajaa, 50 g pinaattia, 2 keitettyä perunaa, 100 g keräsalaattia, vihantakrassia, 2 keskikokoista kiiviä, sitruunamehua, etikkaa, 1laakerinlehti, valkopippuria, suolaa.
AAMUPALA
Hunajaleipä
Voitele täysjyväleipäviipale 1 tl: Ha voita tai margariinia ja lisää pinnalle vielä 1 tl hunajaa
VÄLIPALA
Kaksi keskikokoista kiiviä
PÄÄATERIA
Keitetty kuha ja sinappikastike
Mausta 200 g kuhafileitä sitruunamehulla ja anna maustua hetken aikaa. Kuumenna laakerinlehdellä ja sitruunamehulla maustettu 1 dl lihalientä teflonpannussa. Lisää haarukkapaloiksi leikattu kala ja keitä miedolla lämmöllä 10 min. Viipaloi kaksi keskiviikkona keitettyä perunaa, hienonna 50 g pinaatinlehtiä ja lisää aineet kattilaan. Anna kuumentua ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta aineet reikäkauhalla lämmitetylle lautaselle ja tee keitinliemestä kastike. Lisää kuumaan liemeen 4 tl sinappia ja 5 tl Creme Fraichea keitä kunnes saat sakeahkon kastikkeen. Tarkista maku ja kaada muitten aineitten päälle. Kaada suolalla, valkopippurilla ja makeutusaineella maustettu etikkakastike revityn keräsalaatinlehtien päälle ja tarjoa salaatti samanaikaisesti. Lisää pinnalle runsaasti vihantakrassia.
VÄLIPALA
Jogurtti ja mysliä
Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.
ILTAPALA
Munakrassivoileipä l
Keitä muna kovaksi (10 min). Voitele täysjyväleipäviipale notkealla sulatejuustolla ja peitä pinta hienonnetulla vihantakrassilla. Kuori ja viipaloi muna ja lisää se leivän päälle. Mausta pinta vielä suolalla ja valkopippurilla.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar