Sunnuntai
TARVIKKEET
1/2 broilerin rintaa, 1 muna, 2 rkl korppujauhoja, 1/2 viipaletta täysjyvä-leipää, 1 viipale näkkileipää, 7 tl Creme Fraichea, 1/2 prk maustamatonta jogurttia, 1 viipale edam-juustoa, 2 tl voita tai margariinia, 2 rkl riisiä, 1 dl lihalientä, 1 tl hunajaa, 50 g herkku-sieniä, 100 g kurkkua, 100 g keräsalaattia, 50 g parsaa, 3 pientä tomaattia, 1 pieni sipuli, .basilikaa, 1 valkosipulin kynsi, persiljaa, ruohosipulia, 125 g pakastemansikoita, 1 sitruuna, suola, makeutusainetta, Worcestershire kastiketta, kivennäisvettä.
AAMUPALA
Munakokkeli ja täysjyväleipä
Sekolta 1 muna, 1 rkl kivennäisvettä, hieman suolaa, valkopippuria ja hienonnettua ruohosipulia keskenään ja kaada seos teflonpaistinpannuun. Hyydytä miedolla lämmöllä. Lisäksi saat, vielä nauttia 1/2 täysjyväleipäviipaletta, joka oh voideltu 1 tl:lla voita tai margariinia.
VÄLIPALA
Hunajanäkkileipä
Voitele näkkileipä1l tl:lla voita tai margariinia ja lisää pinnalle vielä tl hunajaa.
PÄÄATERIA
Kanaviillokki, riisiä ja salaatti
Keitä 2 rkl riisiä suolalla maustetussa vedessä. Keitä 1,5 broilerin rintaa 1 dl:ssa lihalientä (lihaliemivalmisteesta) miedolla lämmöllä noin 15 min. Nosta lihat pois ja keitä kunnes jäljellä on vain muutama ruokalusikallinen lientä. Lisää 5 tl Creme Fraichea, hieman sitruunamehua, suolaa, valkopippuria ja worcestershire kastiketta, sekoita ja keitä kokoon. Viipaloi 50 g herkkusieniä, kuutioi parsa ja viipaloi broilerinliha. Sekoita kaikki aineet kastikkeeseen ja kuumenna. Lisää pinnalle runsaasti persiljasilppua. Kuori ja viipaloi 100 g kurkkua ja. revi salaatti käsin. Kaada päälle kastike, johon tarvitset 1 dl maustamatonta jogurttia, hieman sitruunamehua, suolaa ja makeutus-ainetta.
VÄLIPALA
Mansikat ja sitruunajogurtti
Sulata 125 g pakastemansikoita ja kaada ne jälkiruokamaljaan. Sekoita 1 dl maustamatonta jogurttia, 1 tl Creme Fraichea, raastettua sitruunan kuorta, sitruunamehua ja makeutusainetta ja kaada seos marjojen päälle.
ILTAPALA
Täytetyt tomaatit
Halkaise ja koverra 3 pientä tomaattia. Nosta tyhjät puolikkaat uunivuokaan ja mausta suolalla. Hienonna 1 juusto viipale, 1 sipuli, 1 valkosipulin kynsi,1 rkl persiljaa ja tuoretta basilikaa ja mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Lisää seokseen koverrettu tomaatinsisus ja 2 rkl korppujauhoja. Täytä tomaatit tällä seoksella ja paista 20 min. 200-asteisessa uunissa.
* VIHJE: Keitä samalla 2 rkl riisiä ja 1/2 broilerin rintaa huomista varten.

1 kommentaar:
Mul rühmas üks 3 aastane laps täna teatas ,et tema tunneb kõiki nädalapäevi.Palusin siis tal need ette lugeda.Laps alustaski:"eile ,täna ,homme ja puhkepäev".Esmaspäevast polnud küll sõnagi.
Postita kommentaar