reede, 5. november 2010

Ja ongi reede taas …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Perjantai

TARVIKKEET

200 g turskafileetä, 1 kovaksi keitetty muna, 2 rkl mysliä, 1 viipale täysjyväleipää, 300 g neopiimää (1,9 rasvaa), 1 prk Viva jogurttia, 2 tl voita tai margariinia, 2 tl sinappia, 4 rkl keitettyä riisiä, 50 g herkkusieniä, salaatinlehtiä, 2 pientä tomaattia, 2 pientä sipulia, persiljaa, ruohosipulia,1 iso omena, sitruunamehua, valkopippuria, suolaa, vanilliinisokeria.

AAMUPALA

Sitruunapiimä

Mausta 300 g neopiimää sitruunamehulla ja vanilliinisokerilla. Lisää pinnalle vielä 1 rkl mysliä.

VÄLIPALA

Iso omena

PÄÄATERIA

Paistettu turska ja vihannesriisi

Mausta 200 g fileoitua turskaa sitruunamehulla ja suolalla ja anna vetäytyä hetken aikaa. Leikkaa kalafilee melko suuriksi paloiksi. Sulata 2 tl voita tai margariinia teflonpaistinpannussa ja paista kalapalat miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 5 min. Lisää kaksi paloiteltua tomaattia, 50 g viipaloituja herkk-sieniä ja 2 pientä viipaloitua sipulia. Anna aineitten hautua muutama minuutti ja lisää 4 rkl keitettyä riisiä (keskiviikkona keitetty). Mausta ruoka sitruunamehulla, suolalla, valkopippurilla ja persiljasilpulla.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

ILTAPALA

Munavoileipä

Voitele täysjyväleipäviipale 2 tl:lla sinappia. Lisää salaatinlehtiä niin, että pinta peittyy. Kuori ja viipaloi kovaksi keitetty muna ja asettele viipaleet leivälle.

Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulisilpulla

Kommentaare ei ole: