teisipäev, 26. oktoober 2010

Alustame kolmandat, ikka veel elus ja hea tuju pealekauba ;)

Eile teatrisse minekuga läks kiireks ja õhtuootest sain seistes ahmides vaid mõned lusikalised söödud, tegelikult oli see lõunaoote toit,  kuna hommikul käisin ema asju asjatamas linnas ja koju jõudes oli nii kõva nälg, et ei jõudnud midagi teha vaid haarasin paar väikest õuna. Siiski midagi suuremat praegu ei ole tundnud, kuigi ratsioon on nüüd enam kui poole väiksem. Aga siis kolmas päev.

Tiistai

TARVIKKEET

1l viipale keitto-kinkkua, 1 rkl mysliä, 2 viipaletta täysjyväleipää, 2 tl Creme Fraichea, 1 prk Viva jogurttia, 150 g maito-rahkaa, 1 tl öljyä, 2 tl sulatejuustoa, 50 g lehtisalaattia, 150 g kurkkua, 3 keskikokoista perunaa, 1 nippu retiisejä, 1 pieni tomaatti, vihanta-krassia, persiljaa, keskikokoinen appelsiini, etikkaa, pippuria, suolaa, makeutusainetta, kivennäisvettä.

AAMUPALA

Tomaattivoileipä ja vihantakrassia

Voitele täysjyväleipäviipale (50 g) 2 rkl:lla maitorahkaa. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja levitä leivän päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle hienonnettua vihantakrassia. (Mina panin tilli)

VÄLIPALA

Keskikokoinen appelsiini

PÄÄATERIA

Keitinperunat, maitorahka ja salaatti

Pese kolme keskikokoista perunaa* ja keitä ne kypsiksi. Sekoita 100 g maitorahkaa, hieman kivennäis-vettä, 2 tl Creme Fraichea ja hieman suolaa tasaiseksi seokseksi. Lisää 3 rkl hienonnettua vihantakrassia ja kaada seos lautaselle. Kuori perunat ja asettele ne rahkaseoksen viereen. Salaattia varten tarvitset 100 g viipaloitua kurkkua, 50 g lehtisalaattia ja nipun viipaloituja retiisejä. Sekoita aineet keskenään ja kaada päälle kastike, johon käytät vain 1 tl öljyä, hieman etikkaa, suolaa ja pippuria.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

ILTAPALA

Kinkkuvoileipä

Voitele täysjyväleipäviipale (50 g) 2 tl:lla notkeaa sulatejuustoa (käytä esimerkiksi Violaa, Mökkiä, Mesi-kämmentä tai Olympiaa). Peitä leipä kinkku viipaleella ja kurkulla. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja pippuria ja lisää vielä runsaasti persiljasilppua.

*VIHJE: Keitä samalla huomenna tarvitsemasi kaksi perunaa.

Kommentaare ei ole: