kolmapäev, 3. oktoober 2007

Pesin täna kasvuhoonet...


... ja mõtisklesin selle aasta tomatisaagist. Kaks pesukausitäit rohelisi. Mõned üksikud punased. Ei hääppöinen ütleks soomlane, mis tõlgituna tähendaks, et viletsa võitu. Põhjused on ju iseenesest selged.

- Nagu laste tegemist nii ka tomatikasvatust tuleb alustada õigel ajal. Juulis istutatavatelt taimedelt ei saa korraliku saaki isegi mitte kasvuhoones, ega eriti mitte nii viletsa suve jooksul kui meil nüüd oli.
- Teine oluline viga oli see, et neid oli palju minu väikese kasvuhoone kohta. 10 tomatit ja 4 paprikat kuuel ruutmeetril ei ole lähedalgi õigele kasvutihedusele. Taas minu lollus, kui need taimed olid algul nii väikesed. Aga erinevalt lastekasvatusest tomateid meetri pikkustena enam ümber ei istuta isegi kui oleks suurem kasvuhoone olemas. Pealegi selline ümberistutus ei ole vist hea mõte ka lastekasvatuses, kuigi ka sellega olen hakkama saanud.

Õnneks aianduses võib vigadest õppida ja järgmisel aastal teha asju paremini, aga kui elu on valesti elatud on vigu märksa raskem parandada ja uuesti alustada ka nagu ei õnnestu, võib muuta vaid suunda.

Kommentaare ei ole: