kolmapäev, 9. detsember 2020

Teemad, mis jäid kirjutamata: 6 Kodus tehtud leib

Kuidas koroona kartus kellelegi mõjus. Rahvas hakkas hamsterdama. Mäletate WC paberi kokkuostu. Ega meil mingi asi eriti otsa ei lõppenud, kui siis pärm oli mõned nädalad poe lettidelt kadunud. Me eriti kuskil ei käinud, kord nädalas poes, kindaid kasutasime, nüüd sügisel ostsime 50.se paki maske kah. 

Kuigi me ka enne käisime korra nädalas poes, siiski tuli äkki värske leiva isu. Kuna umbes 15 aastat tagasi oli ostetud leivategemise masin, mis peale esialgset innustust oli leidnud koha keldris, siis nüüd otsisin selle üles, pühkisin tolmud, otsisin leivategemise retseptid üles ja üle paari päeva valmis uus pätsike. Iga kord mingi uus maitse. Kuni lõpuks ka sellest ära tüdinesime, nüüd on ta tagasi keldris.


 Juhtus paarkorda apsakaid kah, üks kord unustasin taigna segaja kohale panna ja tulemus mingi küpsetatud pläga, teine kord panin liiga palju sibulat sisse, tainas jäi tooreks.

1 kommentaar:

tegelinski ütles ...

Sooja leiva lõhn on võrratu! Maitse muidugi ka, eriti kui põnevad lisandid sees. Meie kandi perenaised tegid nõuka-ajal ise leiba, kus sibul ja pekikuubikud sees olid... no küll oli maitsev!