teisipäev, 8. detsember 2020

Teemad, mis jäid kirjutamata: 5 Köögikäterätikud

 Veebruari lõpupoole jõudsin nii kaugele, et mul oli parasjagu sassis lõimedest harutatud linast lõnga, kenasti poolitud, uue lõime tarbeks puuvillane lõng ostetud ja just enne kui käsitöökeskused suleti sain sinna minna uut lõime looma. Koroona koputas igale poole ukse peale ja me kõik olime natuke hirmul ja närvilised. Ega seal eriti palju rahvast koha peal polnud, vist üks kuduja ja kaks juhendajat. 

Seal juhtus kah üks naljakas lugu, ma siis keerutasin  käärpuid ja üritasin pidada meeles mida teen, et lõim tuleks võimalikult ühtlasem, astus sisse üks paar, midagi nad ei rääkinud, lihtsalt vaatasid. Istusid maha ja vaatasid. Asi tundus algul naljakas hiljem kahtlane, pealegi see koroona. Noh ilmselt tulid sisse sooja, midagi ütlemata läksid ära.

Kõik oli plaanitud, et mis värvid ja mis järjestuses. Siiski oskasin nii ära susserdada, et plaanitud 45 cm laiusest tegin vaid 21 cm laiuse. Juhendaja vaatas, mõtles ja ütles, et ei häda, tule homme jälle ja tee vajalik lõik. Tal pidi olema kogemust kuidas lõim telgedele rakendada kui on kaks erinevat lõime. Tänu sellele tuli isegi huvitavam. 



Poolitud lõngad



 Kaminas praksus tuli, telefonist kostis audioraamatud ja mina muudkui kudusin. Rätikud tulid nii 70 cm pikkused, ja nagu pildilt näha nendel oli sisse koorud riputamiseks lenks. Kui olin usin, sain ühe päevas valmis. Maikuus võtsin kanga maha, lõikusin lahti, õmblesin servad, pesin puhtaks, triikisin ja voilaa valmis. Mul oli 44  linase/puuvillase segu rätikud. Endale mõned värvikombinatsioonid meelsisid enam, teised mitte nii, aga noh - mida sa neist köögirätikutest ikka tahad. Praegu on kodus alles veel 15, teised on leidnud kodud.

2 kommentaari:

helle ütles ...

Küll sa oled ikka tubli ja osav! Ja kust Sa neid lugusid nüüd võtad? Kas olid juba enne olemas, nüüd ainult lased ilmuda?

Elviina's blog ütles ...

Mis teha kui õigel ajal ei saanud kirjutatud