neljapäev, 3. detsember 2020

Pea aasta eelmistest kirjutustest, laisk mina....

 Ma pole nii kaua kirjutanud, et ei tunne enam blogeri välimustki ära. Aga kuidagi tõrge oli ees, ise kah ei tea mis. Lihtsalt ei saanud kogu blogi süsteemigi avatud, harva kui kellegi teise omi avasin, neid, mis tulid fb või meilile. 

Millega ma siis üldse tegelesin. Eestis käisin kaks korda, suvel. Üldiselt püsisin kodus. Suvel oli hea, sai vähemalt õues toimetada. Mahlasid ega moose ei keetnud, marjad läksid puhastatult sügavkülma, need on süüd söödud. Õunu veel jätkub. Nende hoidistamisel kasutasin lihtsamat viisi, lõikasin neljaks, südamik välja ja ahju plaadi peale kaneeli ja steviaga ning ahju. Kui küpsed panin karpidesse ja sügavkülma, nii mahtus neid märgatavalt rohkem kui toorena. Õunakoogi jaoks täitsa mõnusad, aga ka pudru peal. Või lihtsalt niisama söömiseks. 

Suurema osa aastast tegelesin kangastelgede taga, kui eelmisel aastal oli kaltsuvaipade tegemine, siis nüüd võtsin ette linase lõnga. Lõime lõin enne kui korona sulges käsitöö keskused ja esimese tööna oli köögikäterätikute tegemine. Valmis 44 tk. ehk 34 m lõim, pärast läks puudele saunalinade lõim. See on laiem ja kude on selline kuhu upub võimalikult palju lõnga. Tänu sellele kulub aega hirmus palju enam ja suvel ülespandud lõim on veelgi lõpetamata, kuigi pea iga päev käin kudumas. 


See on siis praegune lõim


Nii kell läheneb keskööd, peaks pugema põhku.

2 kommentaari:

helle ütles ...

Tore, et kirjutasid. Kirjuta ikka oma elust.

tegelinski ütles ...

Nüüd sõrmed soojad, ikka kirjuta jälle! Näputööle vahelduseks. Sul on tõesti ilus käsitöö.
Õunte tegemise mõte ka väga hea, jätan meelde. Sel aastal olid meie õunad kõik putukatest puretud.