pühapäev, 6. november 2016

Häid oktoobri pühi .....

.... vanem põlv ilmselt mäletab veel neid sügisesi pühi. Kas mitte sügisene koolivaheaegki ei olnud kuskil siin kandis. Kaks vaba päeva töölt ja kui hästi läks ja nädalavahetus sattus enne või järel tulema oli päris pikad pühad.

Nonii, hiljuti käis mul sõbrants külas, kohe päris Eestist ja hea võõrustajana viisin ta siis Tampere vaatamisväärsustega tutvuma, auruveduri sõit, teater, muuseumid. Eks meil ole muuseume nagu kus tahes mujalgi, aga on üks, mida nüüdsel ajal enam naljalt mujal ei leidu. Kas ajasin lugeja uudishimulikuks - meil on Lenini muuseum. Täiseti mõistetav, on ju Tampere olnud ennekõike tööstuslinn, hellitavalt nimetame teda Manseksi. See tuleneb Inglismaal oleva linna Manchesteri järgi. Seega meil ei olnud vaja vasakpoolset maailmavaadet Venemaalt importida, meil oli see omast käest olemas. Millest meil on kaua vaikitud, on valgete terror.

Aga noh, sellest on varsti kogu sajand möödas. Mis oli, see oli. Nüüd elame kõik ühtses "Euroopas", võtame veel Türgi kah kampa, saab segasem. Pealegi ega see Inglismaa vist ei pääsegi meist lahti.


Näitusel


Auruveduriga sõitmas


 Kui minust tehtaks kuju



Kirikus


Lenini muuseumis

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kuju on lahe!