laupäev, 23. veebruar 2013

Kuidas mul nahk üle kõrvade tõmmati....

.... ehk nüüd ma mõistan miks nii mitmed rahvad ei armasta juute. Noh ühel õhtupoolikul kui olin minemas Kaubamajas toidupoodi ja kõndisin läbi esimese korruse, tuli meelde, et see surnumere sool oli täiesti kena ja Soomes on kindlasti kallim. Astusin ligi, et osta. Kahjuks juhtus nii, et ma jätsin tollele Dima Consultantile märgatavalt suurema summa kui kaine mõistusega inimene oleks teinud. Kurbusega pean mainima, et kui oleks tellinud need tooted neti kaudu, oleks tulnud 25% odavamaks, pealegi kui ma lihtsalt ei oleks tahtnud midagi muud kui tolle surnumere soola, to purk seal paremal.


Teisest küljest kui keegi vajaks õpetust kuidas müüa, siis tasub minna vaatama. Kui võtta kogemusena kogu see müügi läbiviimise jutt, siis see oli küll täis etendus. Täiuslik klienditeenindus. Kuidas müüja murrab ostja tahte, meelitab ja vestleb, niiet loob kümmekond minutiga inimesele tunde, et just seda ta vajab ja peab saama.

Kahjuks hävis lummus pärast seda kui sealt ära kõndisin ja kirusin end maa põhja, et lasin nii end haneks tõmmata. Selles suhtes see ei olnudki nii positiivne kogemus. Agressiivse müügiga võib saada vaid ühekordse tulemuse. Näiteks mina teist korda enam sinna lähedalegi ei lähe ja päris kindlasti midagi ei osta.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sina olid loll ja ostsid ning juudid on süüdi? Tead, loe oma postitus veel korra läbi ja loodame, et saad rahus magada. Sinusugused ullikesed ei peaks üldse blogi pidama.

Anonüümne ütles ...

Kui ise vea teed, siis paraku pole põhjust juute süüdi tunnistada. Mitte, et neid a priori armastama peaks - neil rahvusena pattusid piisavalt hingel.

Surnumeri asub muide hoopis Palestiinas. Soovitan naturaalset Surnumerd. Mõjub tervisele üsna hästi. Ühtlasi saad ka teada, kust veel neid soolakristalle saab osta.

Anonüümne ütles ...

Kahjuks on tõesti nii, et ütlemine "...nagu valge juut" ei tohiks panna inimest rahvust kiruma. Antud juhul oled ise olnud lihtsameelne ja manipuleeritav. Süüdista ikka ennast, aga ära kirjuta seda, mis teeb kellelgi haiget või solvab. Oled nii vana, et peaksid aru saama, kus on piir. Veel üks soovitus! Kõik, mis elus toimub, ei pea blogis ilmavalgust nägema. Edu!

Hundi ulg ütles ...


Hea Anonüümne, mitmuses või ainsuses.

1. Iga inimese blogi on kokkuleppeliselt tema privaattsoon. Me ei pruugi nõustuda blogija väljendusviisi, arvamuste või mõtetega. Me võime talle vastu vaielda, lõõpida, isegi tülitseda, mida iganes. Selleks ongi avatud kommentaarium. Kindlasti tuleks aga jälgida elementaarseid viisakusreegleid. Räigete, isikut solvavat püüdvad kommentaarid jäägu avalikesse uudisportaalidesse, kus see on normiks.

2. Blogi autor minu arvates ei tegelenud oma kirjutises sionismi ja antisemitismi küsimustega. Semiootilisel tasandil on sõnal "juut" teatavasti mitmeid tähendusi, mis antud kontekstis ei ole rahvust tähistav.

3. Mina isiklikult ei julgeks küll kellelegi soovitada, millest ei peaks või ei tohiks oma blogis kirjutada. Samamoodi ei julge ma sättida piire, mida tohib ja mida mitte kommenteerida. Küll aga olen veendunud selles, KUIDAS ei tohi kommentaare kirjutada.

P.S. Sõim minu aadressil, parem oleks tõlkimatult serbo-horvaadi keeles, palun paigutada minu blogisse. :)

Rents ütles ...

Ma olen noorem kui Hundi Ulg, nii et võin endale lubada otsesemaid pöördumisi - ime muna, anonüümik, tropp oled.

Elviina's blog ütles ...

Ooh sa tont, kellelegi olen astunud varba peale. Üsna loomulikult olin ma pahane eelkõige enda peale, et olin nii manipuleeritav. Nendes maades, kus on agressiivsem kauplemis kultuur, võtad ju teatava hoiaku, siin Põhjamaades me ei ole ju sellisega harjunud.

Anonüümsele, ma ju ei süüdista kedagi, lihtsalt jagan klienditeeninduse kogemusi. Juhul kui ta ei oleks tutvustanud end " Дима из Израеля" , me vestlesime vene keeles, oleks pealkiri jätkunud lausega " ma ei teadnudki, et venelased nii kõvadeks kaupmeesteks on muutunud.

Anonüümne ütles ...

Esimene anonüüm ehmatas mind kangeks,et oh sa jutt,kuidas keegi ennast puudutatuna tunneb! See,et juut sul nahka üle kõrvade e i tõmba on pigem poliitiline korrektsus!
Elviina,ära kohku arvamast seda ,mida s i n a tunned ja tead.Kalevipoeg oli ka üks paduloll ja meie oleme tema järglased,jääb ka juut juudiks,ei saa ta paremaks ühti!Kokkuvõte:
inimesed on halvemad kui nad tahaksid näida ja paremad kui nad näivad...
Moskiito

Anonüümne ütles ...

jätk 12:50:
Tuhinas unustasin öelda,kuidas kuu aega tagasi Tallinnas Solarise Keskuses samasuguse kauplemise ohvriks sama tootega langesin,ent hõissaa rõõmu,mul polnud raha!

Anonüümne ütles ...

Kuigi ma siia kell 12:50 kommentaari panin ja seda ka nägin siin,kadus see hetk hiljem nagu õhku!?
Esimene komm ehmatas ,oh-oh,kangeks!.Poliitiline korrektsus ei tee üldarvamust juutidest paremaks.Kalevipoeg oli ka paras uudu ja meie oleme tema rahvas,hõissassaa!Ei see mind koti.Inimesel võiks ikka huumorimeelt ka olla.
Aga selle tootega elasin Tallinnas SOLARISE kESKUSES LÄBI SAMA JAMA,aga oh rõõmu--MUL POLNUD RAHA!
Elviina,ole ikka sina ise ,ära hakka sõnu valima,see on s i n u blogi.
kod.Moskiito

Anonüümne ütles ...

Huvitav,eile kirjutasin mitu kommi siia erinevatel kellaaegadel,nägin neid siin olevat,ent nad haihtusid mõne sekundi jooksul.Tahaks näha,kas täna on pidamist? Kusjuures teiste lugudega seda imevigurit ei esinenud,katsetasin! Justkui rämpspostiks oleks läinud?

Anonüümne ütles ...

On teisigi humoorikaid inimesi nii nagu ka mittemõistjaid.:D
http://ohtuleht.ee/511780

Anonüümne ütles ...

Selle kraamiga,mida ostsid, pidin minagi vahele vöetama Solarise Keskuses EESTIS,AGA OH ÕNNE---MUL POLNUD RAHA!