Eilsest võtsin õpetust ja kui täna hakkasin porgandeid lõikuma panin vasakusse kätte eelmisel aasta meerikamaalt toodud kinda, mida muide ei saa katki lõigata. Tegin kohe kuivproovi ja nüsisin kõige teravama noaga ja ei mingit jälge. Kolm kilo porgandeid koorida ja lõikuda võttis koguni tund aega. Nüüd nii porgandid kui riisipuder keevad.
Porgandivorm
800 g porgandeid
vett, soola
2 dl pudruriisi
vett, soola
Lisaks:
4 dl piima
4 muna
soola, suhkrut, valget pipart, muskaatpähklit
vormi:
25 g võid või margariini
2 sp riivsaia
Keeda kooritud ja viilustatud porgandid võimalikult väheses soolatud vees pehmeks, jahuta ja peenesta püreeks koos keeduveega. Keeda riis soolases väheses veed küpseks. Jahuta ja sega porgandipüreesse.
Sega munad ja piim. Kalla püreesse ja maitse järgi lisa maitseaineid. Kalla madalasse ahju vormi ja pärast pinna tasandamist, tee lusikaga mustreid. Riputa peale riivsaia ja natuke võid peale. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 40 min.
Ühes teises retseptis oli taas 1 kg porgandeid, 1,5 dl riisi ja vaid 1 muna, piima kah 3 dl ja suhkru asemel 0,5 dl siirupit. Mina teen sel korral selle 4 munaga.
Muide ka kaalikavormi puhul on ühes retseptis soovitatud lisada 2-3 kartulit, neile kelle kõht ei talu kaalikat, on ju see natuke mõrkja maitsega küll.
Edit: soovitan siiski püreestada ilma keeduveeta ja lisada juurde kui on vaja, mul tuli liiga vedel, aga kui valmis, eks siis maitse on see peamine.
11. päev, 18.11. Medewi kaluriküla. Joogaõpetaja Nilu
5 tundi tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar