Start läheneb, pinge tõuseb. Kas ikka on kõik, mida vaja läheks ja mitte mingil juhul ülearust kaasas. Aga äkki jääb midagi olulist maha. Midagi, millest praegu ei ole aimugi.
Aga tegelikult saab ju inimene hakkama väga vähesega. Aastaid tagasi läksin reisilt saabudes otse lennujaamast Eestisse Margusele järele. Plaan oli veel samal päeval tagasi tulla ja seepärast jätsin kohvri säilitusse ja läksin vaid käekotiga, see oli seda aega kui Õismäel meil oli veel korter. Kuidagi läks nii, et jäime sinna veel koguni 3-4 päevaks. Ja siis oli halamine. … ja see ja seegi on kohvris Helsingi lennujaamas. Siiski hakkama sain, ega eriti midagi juurde ostnudki.
Maanantai
TARVIKKEET
25 g paistettua naudan fileetä, 2 munaa, 1 viipale täysjyväleipää, 3/4 prk raejuustoa, 1/2 tl voita tai margariinia, 1 tl notkeaa sulatejuustoa, 50 g herkkusieniä, 120 g keräsalaattia, 2 keitettyä perunaa, 2 suurta porkkanaa, 2 pientä tomaattia, 3 pientä sipulia, persiljaa, ruohosipulia, 1 iso omena, 125 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja), sitruunamehua, etik-kaa, valkopippuria, suolaa
AAMUPALA
Vadelmaraejuusto
Mausta ¾ prk raejuustoa sitruunamehulla ja makeutusaineella. Lisää päälle 125 g tuoreita tai pakastevadelmia
VÄLIPALA
1 Iso omena
Paistetut perunat ja munat
Hienonna 1 sipuli ja kuori ja viipaloi sunnuntaina keitetyt kaksi perunaa. Kuumenna 1/2 tl voita tai margariinia teflonpaistinpannussa ja lisää sipulisilppu ja peruna viipaleet. Paista kaikki aineet kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja annostele lämmitetylle lautaselle. Paista kaksi munaa ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Lisää lautaselle vielä 2 lohkottua tomaattia, 100 g suikaloitua keräsalaattia ja 50 g viipaloituja herkkusieniä. Kostuta salaatti suolalla, valkopippurilla ja makeutusaineella maustetulla etikalla johon olet lisännyt l hienonnetun sipulin ja runsaasti persiljasilppua. Koristele annos vielä hienon-netulla ruohosipulilla.
VÄLIPALA
Kaksi suurta porkkanaa
ILTAPALA
Paahtofileevoileipä
Voitele täysjyväleipä viipale 1 tl:lla notkeaa sulatejuustoa ja peitä pinta salaatinlehdillä. Leikkaa 25 g sunnuntaina paistettua naudanfileetä ohuiksi viipaleiksi ja lisää leivän päälle. Lisää vielä muutama paistettu sipulirengas ja mausta tarvittaessa valkopippurilla ja suolalla.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar