teisipäev, 2. november 2010

Teise nädala kolmas päev …

Nüüd kui majas kõik kiiremad jutud on tehtud, siirdun taas oma lemmik harrastuse juurde. Kaminaruumi on pandud tuled ja peagi on seal tööks vajalik soojus olemas ja võin hakata kuduma ja  vanadest riietest koelõnga lõikama.

Tiistai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TARVIKKEET

1 viipale (20 g) Mortadella makkaraa, 4 viipaletta paahtopaistia, 2 viipaletta näkkileipää, 1 rkl mysliä, 1 viipale täysjyväleipää, 1 prk Viva jogurttia, 2 rkl maitorahkaa, 30 g sulatejuustoa (20 rasvaa), 1 tl voita tai margariinia, 1 tl öljyä, 3 tl Creme Fraichea, 1 tl hunajaa, 1 pieni maustekurkku, 300 g kurkkua, 2 keitettyä perunaa, salaatinlehtiä, 2 suurta porkkanaa, 1 pieni sipuli, tilliä, ruohosipulia, sitruunamehua, valkopippuria, suolaa, makeutusainetta, kivennäisvettä.

AAMUPALA

Kaksi herkullista näkkileipää

Levitä yhdelle näkkileipäviipaleelle 30 g sulatejuustoa (20 rasvaa) esim. Koskenlaskijaa tai Olympiaa. Kuori ja viipaloi 50 g kurkkua ja levitä se leivän päälle. Mausta valkopippurilla ja tillisilpulla. Levitä toiselle näkkileivälle 1 tl voita tai margariinia ja lisää vielä 1 tl hunajaa.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

PÄÄATERIA

Paahtopaisti ja paistetut perunat

Kaada teflonpaistinpannuun 1 tl öljyä ja lisää 1 hienonnettu sipuli. Kuori sunnuntaina keittämäsi 2 perunaa ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää perunaviipaleet pannuun ja paista (paahda) kullanruskeiksi. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Sekoita 50 g maitorahkaa, hieman kivennäisvettä, 2 tl Creme Fraichea, suolaa ja hienonnettu maustekurkku keskenään. Tarjoa rahkakastike salaatinlehden päällä ja aseta paahtopaistiviipaleet ja paistinperunat viereen. Mausta 250 g kurkkuviipaleita sitruunamehulla, suolalla, valkopippurilla, makeutusaineella ja tillisilpulla ja tarjoa salaatti lisäkkeenä.

VÄLIPALA

Kaksi suurta porkkanaa

ILTAPALA

Mortadella-voileipä

Voitele täysjyväleipäviipale 1 tl:llä Creme Fraichea, lisää päälle muutama salaatinlehti ja reilu viipale (20 ) Mortadella makkaraa. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla

Kommentaare ei ole: