reede, 19. november 2010

Reisipalavik … või –rahutus….

On, mis on, aga on minu jaoks ebaloomulik ärgata hommikul seitsme ajal. Lõunamere saartel – ja -  seal jooksen juba pärast kuut randa, aga siin kaamoses, põõnaks tavaliselt kümneni kui ei paneks äratuskella.

Oleks vaja hakata tegema kaasavõetavate asjade nimekirja. Antud juhul on see teistsugune kui tavaliselt, kuna tuleb teha omamoodi kaks: ühe seljakotti jaoks nädalasele safarile ja teine rannamõnude nautimiseks Sansibarile.

PerjantaiIMG_0805

TARVIKKEET

50 g paistettua broilerinmaksaa, 200 g turskafileetä,1 rkl mysliä, 1 ja 1/2 viipaletta täysjyväleipää, 1 prk Viva-jugurttia, 1 rkl maitorahkaa, 1/2 tl voita tai margarii-nia, 1 tl notkeaa sulatejuustoa, 2 tl tomaattiketsuppia, 4 tl tomaattisosetta, 2 rkl riisiä, 1/2 tl hunajaa, 120 g keräsalaattia, 1/2 keskikokoista paprikaa, 1 nippu retiisejä, 1 pieni tomaatti, 2 pientä sipulia, persiljaa, ruohosipulia, 1 keskikokoinen päärynä, 1/2 keskikokoista greippiä, sitruunamehua, cayennepippuria, suolaa.

AAMUPALA

Retiisivoileipä ja greippiä

Voitele 1/2 viipaletta täysjyväleipää 2 rkl:lla maitorahkaa ja peitä pinta retiisi viipaleilla. Syö loput retiisit kokonaisina. Voit lisätä hieman suolaa ja valkopippuria leipäsi päälle, jos haluat. Lisäksi saat vielä nauttia 1/2 greippiä sellaisenaan tai makeutusaineella maus-tettuna.

VÄLIPALA

Keskikokoinen päärynä

PÄÄATERIA

Hapanimelät kalavartaat

Keitä 30 g riisiä* suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa 200 g turskafileetä suuriksi kuutioiksi ja mausta sitruunamehulla. Lohko 1/2 paprikaa, 1 sipuli ja 1 tomaatti. Pujota aineet neljään puuvartaaseen ja mausta suolalla ja cayennepippurilla. Sulata1l tl voita tai margariinia teflonpannussa ja ruskista vartaat joka puolelta. Nosta kalavartaat pois ja lisää pannulle 1/2 tl vettä, 1 ohuiksi viipaleiksi leikattu sipuli, 4 tl tomaattisosetta, 2 tl tomaattiketsuppia ja 1/2 tl hunajaa. Sekoita, kiehauta ja lisää kalavartaat. Anna niiden kiehua 5 min välillä käännellen. Sekoita riisiin hienonnettua persiljaa ja tarjoa lisänä 120 g salaattia. Kostuta salaatti suolalla maustetulla sitruunamehulla.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

ILTAPALA

Broilerinmaksavoileipä

Levitä 1 tl notkeaa sulatejuustoa täysjyväleipäviipaleelle ja lisää pinnalle salaatinlehtiä. Leikkaa torstaina paistettu broilerinmaksa ohuiksi viipaleiksi ja lisää leivälle. Mausta vielä suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulisilpulla.

•VIHJE: Keitä samalla 2 rkl (30 g) riisiä huomiseksi.

Kommentaare ei ole: