laupäev, 13. november 2010

Plaanid ja reaalsus reisil …

Need kirjutised, mis siin ilmusid sel nädalal olid head plaanid. Ämm mul alati rääkis, et heade plaanidega on sillutatud põrgutee.

Reaalsus oli aga midagi hoopis muud. Kui nüüd oleks üksi olnud reisil, võib-olla…, ma tean kõik, mis suhu pistad, on oma otsus ja keegi ju peale midagi ei suru, aga nii kerge on anda järele kiusatustele. Lisaks veini tarbimine ei tulnud üleüldse kasuks, pigem vastupidi. Isegi klaas, kaks on täielik patustamine, siis kui küsimus on kaalust alla võtmisel. Seega nädala saldo nii kurb kui see ka ei ole, on +1,5 kg. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täna hommikust algas taas karm “kurin palautus”, ehk kontrolli alla tagasi.

Lauantai

TARVIKKEET

50 g braatwurstia, 4 viipaletta hapankorppuja, 1/2 viipaletta  täysjyväleipää, 2 tl Creme Fraichea, 1 viipale edamjuustoa, 2 tl voita tai margariinia, 1 tl öljyä, 1 tl hasselpähkinää, 1 tl mantelilastuja, 2 keskikokoista paprikaa,1 pieni retikka, 2 pientä tomaattia, 2 kpl (150 g) mandariineja, 1 prk (250 g) veteen säilöttyä maissia, 1 sipuli, 1 valkosipulin kynsi, persiljaa, ruohosipulia, 2 mandariinia, sitruunamehua, valkopippuria, suolaa, makeutusainetta.

AAMUPALA

Tomaatti- juustovoileipä

Voitele 1/2 täysjyväleipäviipaletta 1 tl:lla voita tai margariinia. Peitä leipä edam-juustoviipaleella ja lisää pinnalle vielä 2 viipaloitua tomaattia. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulisilpulla.

VÄLIPALA

Pähkinäkorput

Voitele kaksi hapankorppua 2 tl:lla Creme Fraichea ja lisää pinnalle 1 tl karkeaksi rouhittua hasselpähkinää.

PÄÄATERIA

Meksikolainen maissipata

Leikkaa 2 kpl (50 g) braatwurstia ohuiksi viipaleiksi ja paista kuivassa teflonpannussa kauniin ruskeiksi. Kaada erottunut rasva pois. Kuori ja hienonna1 sipuli ja paina valkosipulin kynsi pusertimen läpi. Lisää aineet pannuun ja paista kullankeltaisiksi. Lisää veteen säilötty, hyvin valutettu maissi. Paloittele paprikat pieniksi kuutioiksi ja lisää muitten aineitten joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 5 min ja mausta pata suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja makeutusaineella.

VÄLIPALA

Mandariinit ja mantelilastut

Kuori ja viipaloi kaksi keskikokoista mandariinia ja lisää pinnalle 1 tl mantelilastuja.

ILTAPALA

Retikkasalaatti ja hapankorput

Kuori pieni retikka perunankuorimisveitsellä ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kaada viipaleitten päälle 1tl öljyä, sitruunamehua, hieman suolaa ja valkopippuria. Anna vetäytyä hetken aikaa. Lisää tarjottaessa pinnalle runsaasti persiljasilppua. Lisäksi saat nauttia kaksi hapankorppua, jotka on voideltu 1 tl:lla voita.

Kommentaare ei ole: