Need kirjutised, mis siin ilmusid sel nädalal olid head plaanid. Ämm mul alati rääkis, et heade plaanidega on sillutatud põrgutee.
Reaalsus oli aga midagi hoopis muud. Kui nüüd oleks üksi olnud reisil, võib-olla…, ma tean kõik, mis suhu pistad, on oma otsus ja keegi ju peale midagi ei suru, aga nii kerge on anda järele kiusatustele. Lisaks veini tarbimine ei tulnud üleüldse kasuks, pigem vastupidi. Isegi klaas, kaks on täielik patustamine, siis kui küsimus on kaalust alla võtmisel. Seega nädala saldo nii kurb kui see ka ei ole, on +1,5 kg.
Täna hommikust algas taas karm “kurin palautus”, ehk kontrolli alla tagasi.
Lauantai
TARVIKKEET
50 g braatwurstia, 4 viipaletta hapankorppuja, 1/2 viipaletta täysjyväleipää, 2 tl Creme Fraichea, 1 viipale edamjuustoa, 2 tl voita tai margariinia, 1 tl öljyä, 1 tl hasselpähkinää, 1 tl mantelilastuja, 2 keskikokoista paprikaa,1 pieni retikka, 2 pientä tomaattia, 2 kpl (150 g) mandariineja, 1 prk (250 g) veteen säilöttyä maissia, 1 sipuli, 1 valkosipulin kynsi, persiljaa, ruohosipulia, 2 mandariinia, sitruunamehua, valkopippuria, suolaa, makeutusainetta.
AAMUPALA
Tomaatti- juustovoileipä
Voitele 1/2 täysjyväleipäviipaletta 1 tl:lla voita tai margariinia. Peitä leipä edam-juustoviipaleella ja lisää pinnalle vielä 2 viipaloitua tomaattia. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ruohosipulisilpulla.
VÄLIPALA
Pähkinäkorput
Voitele kaksi hapankorppua 2 tl:lla Creme Fraichea ja lisää pinnalle 1 tl karkeaksi rouhittua hasselpähkinää.
PÄÄATERIA
Meksikolainen maissipata
Leikkaa 2 kpl (50 g) braatwurstia ohuiksi viipaleiksi ja paista kuivassa teflonpannussa kauniin ruskeiksi. Kaada erottunut rasva pois. Kuori ja hienonna1 sipuli ja paina valkosipulin kynsi pusertimen läpi. Lisää aineet pannuun ja paista kullankeltaisiksi. Lisää veteen säilötty, hyvin valutettu maissi. Paloittele paprikat pieniksi kuutioiksi ja lisää muitten aineitten joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 5 min ja mausta pata suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja makeutusaineella.
VÄLIPALA
Mandariinit ja mantelilastut
Kuori ja viipaloi kaksi keskikokoista mandariinia ja lisää pinnalle 1 tl mantelilastuja.
ILTAPALA
Retikkasalaatti ja hapankorput
Kuori pieni retikka perunankuorimisveitsellä ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kaada viipaleitten päälle 1tl öljyä, sitruunamehua, hieman suolaa ja valkopippuria. Anna vetäytyä hetken aikaa. Lisää tarjottaessa pinnalle runsaasti persiljasilppua. Lisäksi saat nauttia kaksi hapankorppua, jotka on voideltu 1 tl:lla voita.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar