teisipäev, 23. november 2010

Ja täna siis algab meie reis.

16:45 stardib Ekspress Buss bussijaamast ja viib meid Helsinki Vantaa lennujaama. Seal majutume mugavasti lennujaama hotelli, lõdvestume, läheme natuke varem magama ja ärkame paar tundi enne lendu, st. kuskil natuke enne viit. Siis pole muud kui kõndida 2 korrust ülespoole ja registeerida end lennule.

Sel korral otsustasime minimiseerida reisi stressi. Et poleks vaja muu lisaks karta teede libedust oma autoga minemisel, või et buss äkki rikki läheks ja sellepärast hilineks lennule, või mis iganes.

Dieediga jääb nüüd nii nagu ta on. Kogemused on näidanud, et kontrolli täielikult menetada ei või. Vaatame, kas oleme natuke targenenud.

Tiistai

IMG_0812

TARVIKKEET

3 viipaletta keittokinkkua, 2 hapankorppua, 1 rkl mysliä, 1/2 rkl korppujauhoja, 1 viipale täysjyväleipää, 1 prk Viva-jugurttia, 1 viipale edamjuustoa, 3 tl voita tai margariinia, 1 tl notkeaa sulatejuustoa, 50 g eli 1/2 annospussia perunamuusi) jauhetta, 200 g keitettyä kukkakaalia, salaatinlehtiä, 3 pientä tomaattia, persiljaa, 1 keskikokoinen appelsiini, sitruunamehua, muskottipähkinää, valkopippuria, suolaa

AAMUPALA

Juusto-tomaatti-hapankorput

Voitele kaksi hapankorppua 2 tl:lla voita tai margariinia ja lisää kummankin korpun päälle 1/2 viipaletta edamjuustoa. Peitä leivät 1 viipaloidulla tomaatilla.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

PÄÄATERIA

Kukkakaaliperumasosevuoka

Kiehauta 2 1/2 dl vettä, ota kattila liedeltä ja lisää 50 g perunamuusij auhetta. Sekoita kuohkeaksi ja mausta muskottipähkinällä ja persiljasilpulla. Levitä kerros perunasosetta uunivuokaan ja lisää 200 g sunnuntaina keitettyä kukkakaalia. Kuutioi 2 keittokink-kuviipaletta ja ripottele kukkakaalin päälle. Mausta sitruunamehulla ja levitä loppu perunasose päälle. Lisää pinnalle vielä 1/2 rkl korppujauhoja ja 1 tl voi-lastuja. Kuorruta kullankeltaiseksi 200-asteisessa uunissa 20 min.

VÄLIPALA

Keskikokoinen appelsiini

ILTAPALA

Kinkku-tomaattivoileipä

Voitele 1 täysjyväleipäviipale1l tl: notkeaa sulatejuustoa ja peitä pinta salaatinlehdillä. Päällystä 1 keittokinkkuviipaleella ja mausta vastajauhetulla pippurilla. Syö lisäksi vielä 2 pientä tomaattia.

Kommentaare ei ole: