pühapäev, 31. oktoober 2010

Teise nädala esimene päev, esimese nädala saldo –2.0 kg

Nii, täna hommikune kaal oli 90,4 kg, seega on nädala jooksul haihtunud õhku 2 kg, suuremalt osalt koosnes see ilmselt organismi kogunenud veest, aga küll seal oli ka natuke seda rasvakihti kaasas. Sel nädalal tuleb tõsiselt võtta ette natuke asjalikumat treeningut. Ajada kaikaga end vähemalt kord ujuma ja käia ka mõned korrad kepikõnnil ja allkorrusel oleval jooksurajal. Mees on mul tubli, juba praegu käib teine korra õues kõndimas ja teise korra õhtul jooksurajal. Kokku ligi 10 kilti. Tema kaalu langus oli 900 g, juu siis tal ei olnud kogunenud liigset vedelikku ja mis läks oli rasv. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai

TARVIKKEET

150 g naudan sisäfileetä, 50 g veteen säilöttyjä katkarapuja, 2 munaa, 2 hapankorppua, 1 viipale täysjyväleipää, 7 tl Creme Fraichea, 2 tl voita tai margariinia, 1/2 tl öljyä, 1/2 tl liha-liemivalmistetta, 1 tl hasselpähkinää, 150 g vihreitä papuja, 1 keskikokoinen peruna, salaatinlehtiä, tilliä, persiljaa, 1/2 keski-kokoista appelsiinia, sitruunamehua, 1 tl viherpippuria, valkopippuria, suolaa, makeutusainetta, vanilliinisokeria, kivennäisvettä.

AAMUPALA

Yrttimuna ja täysjyväleipä

Keitä munaa 4 min ja huuhdo se kylmällä vedellä. Kuori ja nosta jälkiruokamaljaan. Ripottele päälle suolaa, 1 tl voilastuja, tilli- ja persiljasilppua. Lisäksi saat vielä syödä viipaleen (50 g) täysjyväleipää.

VÄLIPALA

Pähkinäkorput

Voitele kaksi hapankorppua 2 tl:lla Creme Fraichea ja lisää päälle vielä 1 tl rouhittua hasselpähkinää

PÄÄATERIA

Pippuripihvi ja vihreät pavut

Keitä 1 keskikokoinen peruna* kypsäksi. Keitä 150 g vihreitä papuja suolalla maustetussa vedessä tai käytä veteen säilöttyjä tölkkipapuja, jotka vaativat vain kuumentamisen. Kaada keitinliemi pois ja lisää kasvisten päälle 1 tl voita tai margariinia. Voitele 150 g naudanfileepihvi 1/2 tl:lla öljyä ja paista kummaltakin puolelta minuutin verran. Vähennä lämpöä ja paista pihviä vielä noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta ruskistunut pinta suolalla. Lisää pannulle 2 tl vettä, 1/2 tl lihaliemivalmistetta ja 2 tl Creme Fraichea. Keitä hetken aikaa ja lisää lopuksi 1 tl viherpippureita. Kaada kastike pihvin päälle ja tarjoa pavut ja peruna samanaikaisesti.

VÄLIPALA

Appelsiiniviipaleet ja vaniljakerma

Leikkaa ½ appelsiinia ohuiksi viipaleiksi. Sekoita 3 tl Creme Fraichea, hieman vanilliinisokeria ja tarvittaessa makeutusainetta keskenään ja kaada seos appelsiiniviipaleitten päälle

ILTAPALA

Munakokkeli ja katkaravut

Sekoita 1 muna, suolaa, valkopippuria ja 1 rkl kivennäisvettä tasaiseksi ja kaada seos teflonpaistinpannuun. Hyydytä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Valuta 50 g veteen säilöttyjä katkarapuja talouspaperilla. Mausta katkaravut sitruunamehulla, valkopippurilla ja tillisilpulla. Päällystä 1/2 viipaletta täysjyväleipää salaatinlehdillä, kaada munakokkeli päälle ja lisää vielä maustetut katkaravut pinnalle.

* VIHJE: Keitä samanaikaisesti 5 perunaa maanantaita ja tiistaita varten.

Kommentaare ei ole: