Eile õhtul oli kiljuv nälg, kuna jäin natuke kauemaks teleka/arvuti äärde koonutama, aga suutsin vastupanna kõiksugu ahvatlustele ja kaanisin vaid vett ja teed – suhkruta muide. Mida ma mainima pean on see, et praeguse dieedi puhul on toit väga mitmekesine ja tõesti maitsev ja kiiresti valmistatav. Proovige järgi. Tegelikut olen neid toite teinud ka muul ajal, ja isegi külalistele.
Minu mees 5 aastat tagasi oma sünnipäeval, pole teine üldse vanemaks jäänud:)
Maanantai
TARVIKKEET
l rkl cornflakesia, l rkl mysliä, l viipale täysjyväleipää, l prk Viva jogurttia, 100 g maito-rahkaa, 3 viipaletta edamjuustoa, l tl notkeaa sulatejuustoa, 4 tl tomaatti-sosetta, 125 g valmiiksi keitettyä nauhamakaronia, 1/2 tl kasvisliemi-valmistetta, 2 tl hunajaa, lehti salaattia, 100 g kurkkua, runsas puoli tölkkiä säilöttyjä tomaatteja, l pieni sipuli, basilikaa, l suuri omena, l keskikokoinen kiivi, kuivattua oreganoa, suolaa, kuivattua timjamia, kivennäisvettä.
AAMUPALA
Kiivirahka ja cornflakesia
Sekoita 100 g maitorahkaa, 2 tl hunajaa ja hieman kivennäisvettä sakeaksi puuroksi. Kuori ja kuutioi kiivihedelmä. Sekoita se muitten aineitten joukkoon ja lisää pinnalle l rkl maissihiutaleita.
VÄLIPALA
Jogurtti ja mysliä
Sekoita l prk Viva jogurttia (kasutan tavalist A-jogurtit liitrises purgis) ja l rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.
PÄÄATERIA
Makaroniherkku
Kuori ja hienonna l pieni sipuli. Paahda sipulisilppu kullankeltaiseksi kuivassa teflonpannussa. Lisaa 250 g säilöttyjä, hienonnettuja tomaatteja liemineen. Keitä kunnes seoksesta muodostuu sakeahko kastike. Lisaa 4 tl tomaattisosetta, 1/2 tl jauhemaista kasvisliemi-valmistetta, kuivattua oreganoa ja timjamia. Levitä 125 g nauhamakaronia (sunnuntaina keitettyä) uuni-vuokaan. Peitä vuoka tomaattikastikkeella ja lisää pinnalle vielä kaksi juustoviipaletta. Kypsennä 20 mm. 180-asteisessa uunissa. Koristele annos tuoreilla basilikan- tai vesikrassin lehdillä tai ellet niitä saa, niin lisää pinnalle persiljasilppua.
VÄLIPALA
Suuri omena
ILTAPALA
Juustovoileipä
Voitele täysjyväleipäviipale (50 g) l tl:lla notkeaa sulate-juustoa (käytä esimerkiksi Violaa, Mökkiä, Mesikämmentä tai Olympiaa). Peitä pinta lehtisalaatilla ja juusto-viipaleella. Lisää lautaselle vielä 100 g kuorittua, viipaloitua kurkkua ja mausta se halutessasi suolalla.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar