pühapäev, 4. juuni 2006

Marguse suur päev


Laupäeval oli siis meie Marguse suur päev. Lukio lõpetamine. Ettevalmistuse peoks algasid juba nädala algul, küpsetused, suurkoristused jne. Kolmapäeval saabus Kats abiks ja minule moraalseks toeks. Reedel oli siis suur salatiste lõikamispäev. Kesköö paikku saabusid Eesti külalised, istusime siis kaheni ja sumisesime. Kuigi öö jäi lühikeseks olid hommikul kõik erksad ja valmis, isegi ema tuli üles. Peaaegu oleks juhtunud paha moka, kui Margus oli unustnud mainida, et aktus toimub ülikooli aulas, lihtsalt jutu sees tuli välja kui tuletasin meelde tema kooli tõesti väikest saali. Muidu oleks juhtunud nii, et me oleks läinud hoopis mujale ja seal imestanud kus kõik on.

Aktus ja kontsert olid vahvad, ülikooli aula oli sobivalt suur ja mugav. Hea tunne oli vaadata kuidas Margus sai oma tunnistuse ja mütsi. Pärast oli teadagi pildistamised. Tiit tegi palju pilte, ise võtsin kaasa digika, sellega polnud aulas midagi teha. Oleks pidanud võtma video. Aga noh eks Tiidult siis hiljem saa. Kodus ootas siis valmis kaetud laud, tänu Katsile ja Eilale. Siis oli lauas istumine ja toostid ja muu selline. Vahepeal Tiit toimetas grilliga ja kuigi ilm oli selline üsna jahe, olime ka õues. Kõikide südamed ja eriti kolme vapra poja ema südame vallutas pisikene preili Eestist. Enne kaugete külaliste lahkumist tehti ka gruppipilti.

Õhtul oli siis saun ja hiljem istuti köögis märksa väikema seltskonnaga, kuna ka Eila pere sõitis koju ja Margus läks sõpradega õhtut veetma.

Täna oli siis märksa kenam ilm. Aga nagu ikka pärast pidu oli selline natuke nukker olek. Eriti kui ka Kats auto rattad kodu poole keeras. Homme või õigemini täna on siis Margusel esimene sisseastumis eksam, ja viimane nendest on neljapäeval seega pidage kõik pöialt. :)








Kommentaare ei ole: