esmaspäev, 30. september 2019

Oh seda vana pead küll

Üks hea sõbrants võttis üle viiekümneselt kätte istuda taas koolipinkki. Läks Rovaniemelle õppima õigusteadust. No see on ju polaarjoonel, hirmus kaugel, rongiga ligi seitse tundi, öö sõidud koguni üheksa tundi. Otsustasin minna talle külla, eks ta kutsus ikka kaa, teema - minna vaatama sügise värve Lapimaal.

Pidasin läbirääkimised mehega, too ei suhtunud mingil moel negatiivselt minu ettevõtmisesse ja viis koguni raudteejaama ja tuleb nüüd ka vastu. Niisiis broneerisin netist piletid ja pakkisin kohvri. Mees küll imestas, kui asjad autosse viis, et kas tõesti peab kaheks päevaks pagas olema nii raske. Need mehed ikka ei mõista neid asju üldse, oli ju vaja natuke külakosti viia ja nii kaugele minnes varustuda igasuguse ilmastiku vastu, pealegi fotokas ja muu digitaalne staf kaalub ju kaa.

Ok, reede õhtul kümnepaikku tõusin rongi ja kuni otsisin oma kupeed oli rong juba tuurid ülesvõtnud ja tsuh-tsuh reis põhjalasse alanud. Mul oli broneeritud naiskoht magamisvagunis, aga kui tulin kohale oli uks kinni ja ma ei leidnud mingit moodust kuidas sisse saada. Eks see rong oli Helsingist tulnud. Õnneks oli läheduses üks boks lahti ja paarike vestles, palusin siis abi. Soovitasid uksele koputada, tegin siis nii. Algulei juhtunud midagi, siis karvaste jalgadega meeskodanik avas ukse ja käratas tigedalt, mis on. Näitasin, et mul sama koht, too otsis esile oma pileti ja tal kah sama koht.

Jätsin ta magama edasi ja ei osanud midagi ette võtta kuni nood sõbralikud inimesed soovitasid otsida üles konduktori ja seniks kohvri sinna jätta. Kümnendast vagunist lõpuks leidsin selle. Uuris ta siis natuke aega mu piletit ja ütles, et see on ju alles järgmiseks päevaks. No on jama kuidas ma siis nii mööda panin. Õnneks järgmises peatuses mind maha ei pandud vaid leiti koguni oma kupee, milles sain magada üksi, oma moodi läks koguni hästi, kuna ostsin 30 eurot odavama kupee.

Soome rongide sõidumugavus on ikka 40 aasta nõuka omadest viletsam ja laevade omast märgatavalt viletsam, näiteks vets on teab kus kohas ja kui pead 3 korda öö jooksul ikka riidesse panema, on täis töö kuivalt kohale jõuda.

Järg järgmises postituses, vahetan varsti rongi

Lähetetty iPadista

Kommentaare ei ole: