teisipäev, 8. november 2016

Reisipalavik hakkab võimust võtma.....

Täna on teisipäev, läheme reedel, aega on ju piisavalt. Raha on vahetatud, kõik piletid välja ostetud. Eile käisin lasin teha küüned korda. Juuksuris käisin juba eelmisel nädalal. Isegi vanad "mida vaja kaasa võtta" nimekirjad on üles leitud. Selleks kulus muidugi eile pool päeva. Need kolimised alla, üles, alla, üles, alla  ei teinud hea teadmisele, kus miski on parajasti. Muidugi kui kunagi iga asi leiab oma koha ja enam ei liigu, tuleb kergem.

Aga jah, rahutus on hinges. Öösel magasin rahutult, muidugi põhjatuul, mis puhub praegu, saab köögi, kuhu olen oma voodi istutanud, üsna külmaks. Magamistoas kuhu jätsin norskava meheraasu, on palju soojem ja allkorrusel, kus on köök ja elutuba, on hoopis soe. Muidugi seal on ka põrandaküte.

Kõik mõtted on eeloleva reisi peal, kas olen ikka võtnud kõik arvesse, kuidas peab tervis vastu. Lennud on ikka üsna pikad. Olen nii keskendunud reisile, et täna unustasin minna oma ujumisrühma treeningule. Paha, paha. Lohutan mõttega, et eks reisil kuskil ikka natuke ujuda saab.

Tõsi, Kaplinnas on vist natuke külm veel, aga kui põhja poole tuleme, peaks tulema soojem, seal maal algab ju kevad ja suvi.

Tegelikult Lõuna-Aafrikasse tahtsime juba ammu minna, aga ei leidnud sobivat, Olympia Kaukomatkat tegi, aga neil on see viis päeva lühem ja kaks tonni kallim. Kui siis Germalost leidsin, nii ei olnud mingi vaev kaasat veenda, et sinna me läheme. Ojaa ja meil on ju giidiks telekastki tuttav Hannes Võrno. Miks vahetati tema meile, ei tea, esialgu oli küll keegi teine. Nüüd on selline kahtlane tunne, et kas on ikka piisavalt pädev, sest hea reisi kordaminekuks on giid ikka üsna oluline.


Kahjuks Kuradi basseini  meid ei lasta. Muidu oleksin kindlasti läinud.

2 kommentaari:

neiud ärevil ütles ...

Ilusat reisi.
Ma usun küll, et teil on Võrnoga tore ja huvitav. Ta on tark ja huumorisoonega mees ning vaevalt ta mütsiga lööma tuleb.

konn, lendav konn ütles ...

Lend on raske, aga elab üle. Me lendasime Istanbulist Kaplinna, olime lennukis kokku 14 tundi, sh. vahemaandumine Johannesburgis. Linnades on ohtlik, taksogi sõidab uksed lukus, igal ristmikul üritab keegi linki krabada. Kaubanduskeskustes otsitakse väljuvad kohalikud läbi, valged lasti niisama välja:D Loodus ja loomad on muidugi erilised ja vaated kahele ookeanile samuti!