reede, 9. märts 2012

Taas remont ...

Kui mehe tervis natukegi taastus, tuli tagasi ka tahtmine midagi teha. Kogu meie alumine korrus on momendil tühi, poisid kodust lennanud ja ema parematele jahimaadele kolinud. Alati oleme korrutanud, et kui kunagi ..., siis kolime ka ise alla elama, ega need meiegi jalad nooremaks ei lähe.

Praegu muidugi hea toimetada, sest seal eriti remonti tehtud ei ole, mis nüüd poiste toas tapeete ja muud sellist. Aga enne kui midagi uut saab teha, tuleb ju vana ära lammutada. Nii see mu meheraas on juba kuuaja päevad seal toimetanud. Algul köögist vanad eelmise sajandi keskpaigas sisse ehitatud vineerist köögikapid välja, siis põranda kate ja poolpaneelid seintest ära.


Selle ahju asemel on plaanis kaasaegsem ja parem ahi ...


ja selle pliidi asemel väiksem ja kenam pliit, mees küll on üritanud pöörata mu pead, et mis me pliidiga teeme, aga ma ajan aga oma joru ja tahan, et kodus oleks midagi, mis ei sõltuks elektrist.

Nüüd on ta juba asunud ka endise magamistoa kallale. Kuna tolles magamistoas olid surnud nii ämm kui ka minu ema, siis mina seda magamistoaks ei tahtnud vaid me võtsime seina köögi ja magamistoa vahelt ära ja teeme ühe suure kööktoa. Poistetoast saab siis kunagi meile magamistuba.

Ja tollele tänavapoole olevale seinale tuleb ühe kitsa akna asemel kaks suur akent, alla korrusele ju ei saa teha katuseaknaid ;), nagu meil siin üleval on. 

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Piltidega blogid on toredad.Kahju,et ei mõista ise seda kunsti ei nii ega teisiti,aga loen ja otsin neid.Üks tore on ka see:
http://kummut-tegelinski.blogspot.com/2012/03/sabajaht-foto.html

Anonüümne ütles ...

Mina küll ei loobuks pliidist. Neid on praegu olemas väga kena välimusega. Ega keegi ei garanteeri, et elektrikatkestusi ei tule. Need on haruldased suurdes linnades, aga neid on.

Mina ei taha proovida kuidas elu käib kui õues on -20 kraadi külma ja vool on ära juba rohkem kui üks ööpäev.

Nii et ära anna oma pead pöörata.

Anonüümne ütles ...

Seal neid on juba olemas:


http://www.tampereenrakennustori.fi/index.html


See Leedu firma teeb päris kena väljanägemisega puupliite:


http://www.kalvis.lt/en/en_18/en_59/en_53