reede, 16. märts 2012

Kollased sukad

Kollased sukad
Lähetetty iPhonesta

No,need ei ole just kollased, aga neist tuli meelde too suvi 1968, mil mina sain endale kollased. Olin lõpetanud just esimese kursuse TPI:s ja suvevaheajal Põltsamaal, vanemate kodus. Minu onu oli minemas perega Leningradi, oli kunagi selline linn ;), ja mind võeti kaasa, et aitaksin silma peal hoida pere noorimal, onutütrel Annel, kes oli siis viie aastane, rahutu nagu elavhõbe.

 Tollest kaugest reisist on meelde jäänud käik fotograafi juurde, loomaaias käik, jalutamine selles rajoonis, kus elas meid vastuvõtnud pere, reis kohaliku bussiga külla, kus ema pere elas enne sõda ja sinna kuhu oli maetud ema vanaisa. Tollel reisil kohtusin ühe vanatädiga, kes oli meie pere hea tuttav ja elas Rootsis. Me käisime koguni ta hotellis ja vaat seal sain mina kingiks kollased kapron sukad, kirka oranzi pliseerseeliku ja vihmamantli, millel oli kalanaha muster, muide see oli tänapäeva kilematerjalist. Oi ma olin sel sügisel üle kooli tüdruk.

1 kommentaar:

yrt ütles ...

Oo, ma mäletan, et meil olid millalgi seitsmekümnendatel värvilised sukkpüksid. Just kollased on hästi meeles, aga neid oli ka punaseid ja siniseid ja rohelisi. Koolivorm oli tol ajal ju jube igav, aga mingi aeg ilmus pudupoodi värvilisi sukkpükse, selliseid suhteliselt pakse, ja neid me siis suure rõõmuga kandsime.