laupäev, 18. veebruar 2012

Talvest Tallinnas ja Tampereel....

kuva.JPG by elviina
kuva.JPG, a photo by elviina on Flickr.

Lähetetty iPadista

.... Ehk kuidas on tunnetatav -5 kraadi siin ja seal. Soomes on viie kraadine pakane kõige parem talve ilm. Teed on kuivad, sest meil ei soolata tänavaid, kui linnavalitsus on liigse lume lasknud buldooseriga ära ajada on mõnus jalutada kas pikki sõiduteid või puiesteid. Tavaliselt näeb ka päikest ja selliseid tuuliseid päevi eriti tihti ei olegi.

Tallinnas sattusin omamoodi segadusse, paar kraadi alla nulli oli tapvalt külm, niiskus tungis kontidesse ja oli vaja minna esimesest riidepoest midagi lisaks ostma, õnneks olin kaasa võtnud sulemantli, mida Soomes kasutan kui temperatuur langeb alla -20.

Paar õhtut tagasi käisin sõbrantsi juures Mustamäel ja jäime kauemaks lobisema. Vana kombe kohaselt tulin trollipeatusse ja lootsin mõne minuti jooksul saada bussi peale, aga tutkit, ootasin peaaegu pool tundi ja kui see tuli, siis oli see ka külm. Sooja sain alles kodus, seisin kohe kaua selle koha pead, kus põranda soojendus kõige soojem oli.

Ma pean tunnistama, et meie maja küte on tipptopp, kuigi avatud mere poolt külmadele tuultele, on toas mõnusad 23 kraadi sees ja pole vaja vatte selga panna.

Kommentaare ei ole: