pühapäev, 14. november 2010

Neljanda nädala esimene päev

Kolmas nädal läks nagu ta läks, nüüd vaja taas jätkata kuhu jäime. Meil on nüüd siin ka lumi maas. Kui reedel tulime koju oli veel suhtaliselt must maa. Vahepal oli küll siin lund sadanud, aga see oli suurelt jaolt sulanud. Laupäeval siis tuli selline tihe lumesagu nagu tavaliselt kujutame ette, et peaks olema jõuluõhtul. Hetkel ei oska arvata kas jääb maha või sulab taas ära.

Lörts on muidugi see kõige viletsam variant. Saapad on mul küll ausad, aga ikka on tüütu see hall ja lidisevalt külm ilm. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai

TARVIKKEET  

100 g naudanfileetä, 50 g porsaanfileetä, 1 muna, 1 rkl corn flakesia, 4 hapankorppua, 6 tl Creme Fraichea, 200 g neopiimää (1,9 rasvaa), 2 tl voita tai margariinia, 2 tl notkeaa sulatejuustoa, 1/2 tl lihaliemivalmistetta, 1/2 tl hasselpähkinää, 100 g herkkusieniä, 1 keskikokoinen peruna, 100 g keräsalaattia, 1 pieni tomaatti, 100 g kaalia, persiljaa, ruohosipulia, 1 iso omena, 1/2 pientä banaania, sitruunamehua, suolaa, soijaa, kanelia, 1/2 dl kuivaa valkoviiniä.

AAMUPALA

Maustettu muna ja hapankorput

Keitä muna pehmeäksi (3—5 min). Kuori ja halkaise muna ja mausta pinta suolalla, ruohosipulisilpulla ja l tl:lla voilastuja. Voitele kaksi hapankorppua 2 tl:lla notkeaa sulatejuustoa ja lisää päälle vielä 1 viipaloitu tomaatti. Koristele persiljasilpulla.

VÄLIPALA

Omenapiimä

Kuori ja kuutioi 1/2 omenaa. Mausta 100 g neopiimää makeutusaineella ja kanelilla ja kaada seos omenakuutioitten päälle. Lisää vielä 1 rkl cornflakesia.

PÄÄATERIA

Suikalepata

Keitä ja kuori 1keskikokoinen peruna Suikaloi 50 g porsaanfileetä, 50 g naudanfileetä* ja 50 g herkkusieniä. Ruskista lihasuikaleet kuivassa teflonpaistinpannussa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää herkkusienet ja sekoita. Kaada joukkoon 1/2 dl vettä tai kuivaa valkoviiniä ja anna hautua ilman kantta 5 min. Lisää 1/2 tl lihaliemivalmistetta, soijakastiketta ja 4 tl Creme Fraichea. Keitä kunnes liemi sakenee ja lisää pinnalle runsaasti persiljasilppua. Revi 100 g keräsalaattia suikaleiksi ja kaada päälle 1 dl sitruunalla, makeutusaineella ja suolalla maustettua neopiimää.

VÄLIPALA

Omena-banaanisalaatti

Kuori ja paloittele 1/2 omenaa ja 1/2 banaania pieniksi kuutioiksi ja sekoita keskenään. Mausta salaatti sitruunamehulla ja lisää vielä hieman makeutusainetta ja 1 tl rouhittua hasselpähkinää.

ILTAPALA

lämmin kaalisalaatti

Leikkaa 100 g savoijin-, valko- tai kiinankaalia** parin senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi ja keitä 5 min suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä hetken aikaa. Lisää 2 tl Creme Fraichea, hieman soijaa ja mausta vielä valkopippurilla. Sekoita ja kaada salaattipohja lautaselle. Lisää 50 g viipaloituja herkkusieniä ja 50 g ohuiksi viipaleiksi leikattua naudanfileetä. Voitele lisäksi vielä kaksi hapankorppua 1 tl:lla voita tai margariinia.

* VIHJE: Kypsennä samalla iltapalalla ja huomenna tarvitsemasi 100 g naudanfileetä kokonaisena palana ja kaksi perunaa.

** VIHJE: Keitä samalla neljä suurta kaalinlehteä huomiseksi.

Kommentaare ei ole: