neljapäev, 28. oktoober 2010

Viies päev ja kilo on läinud :)

Torstai

TARVIKKEET

1 broilerinkoipi, 1 viipale aladobia eli vasikanlihahyydykettä, 2 hapankorppua, 1 rkl mysliä, 1 viipale täysjyväleipää, 1 prk Viva jogurttia, 1 viipale edamjuustoa, 4 tl sulatejuustoa, 3 tl tomaattiketsuppia, 2 rkl riisiä, 1/2 tl kasvisliemivalmistetta, 2 tl hunajaa, 150 g kurkkua, salaatinlehtiä, keskikokoinen paprika, 2 pientä sipulia, persiljaa, 1/2 keskikokoisten greippiä, 2 keskikokoista kiivihedelmää, cayennepippuria, paprikaa, etikkaa, valkopippuria, suolaa

AAMUPALA

Juustohapankorput

Voitele 2 hapankorppua 2 tl:a notkeaa sulatejuustoa (käytä esimerkiksi Violaa, Mökkiä, Mesikämmentä tai Olympiaa). Päällystä hapankorput puolitetulla edamjuustoviipaleella. Kuori ja viipaloi 50 g kurkkua. Nosta viipaleet korppujen päälle ja mausta pippurilla. Lisäksi saat vielä nauttia 1/2 greippiä sellaisenaan tai makeutusaineella maustettuna.

VÄLIPALA

Kaksi keskikokoista kiivihedelmää

PÄÄATERIA

Broilerinkoipi ja paprikaa

Keitä 2 rkl piisiä* suolalla maustetussa vedessä. Mausta broilerinkoipi suolalla, cayennepippurilla ja paprikalla. Pistele pinta haarukalla. Paista broilerinkoipi teflonoidussa paistinpannussa miedolla lämmöllä usein käännellen noin 20 min. Kaada erottuva rasva pois. Hienonna 2 pientä sipulia ja keskikokoinen paprika. Lisää ne etikalla, suolalla ja pippurilla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä 5 min. Kaada niin paljon keitinvettä1 pois, että jäljellä jää vain noin 1 rkl. Lisää kasvisten joukkoon 2 tl hunajaa, 1/2 tl kasvisliemi valmistetta ja 3 tl tomaattiketsuppia. Sekoita ja tarjoa riisin ja broilerin kera.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

.

ILTAPALA

Aladobivoileipä

Voitele täysjyväleipä viipale (50 g) 2 tl:lla notkeaa sulatejuustoa. Peitä liha salaatinlehdillä ja nosta päälle vasikanlihahyydyke viipale. Kuori ja viipaloi 100 g kurkkua. Nosta viipaleet lautaselle, ripottele päälle aavistus suolaa ja lisää vielä persiljasilppua.

*VIHJE: Keitä samalla 4 rkl riisiä (60 g) huomista ja ylihuomista varten

Kommentaare ei ole: