reede, 29. oktoober 2010

Kuues päev…

Perjantai

TARVIKKEET

125 g kampelafileitä, 2 hapankorppua,1 rkl mysliä, 1 viipale täysjyväleipää, 2 tl Creme Fraichea, 1 prk Viva jogurttia, 100 g maitorahkaa, 1 viipale edamjuustoa, 2 tl voita tai margariinia, 2 tl sulate-juustoa, 4 tl sinappia, 4 rkl keitettyä riisiä, 150 g tuoretta pinaattia, salaatinlehtiä, 1 nippu retiisejä, 1 pieni tomaatti, 1 pieni sipuli, persiljaa, 1 pieni banaani, sitruunamehua, paprikaa, valkopippuria, suolaa, kivennäisvettä.

AAMUPALA

Retiisirahka ja hapankorput

Sekoita 100 g maitorahkaa, 2 tl Creme Fraichea, hieman suolaa ja kivennäisvettä. Pese ja viipaloi retiisit ja lisää ne sakeahkoon seokseen. Levitä kahdelle hapankorpulle 2 tl notkeata sulatejuustoa ja lisää vielä persiljasilppua pinnalle.

VÄLIPALA

Jogurtti ja mysliä

Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.

PÄÄATERIA

Täytetyt kampelafileet

Mausta kampelafileet sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Lisää pinnalle vielä 2 tl sinappia. Hienonna 1 sipuli ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Levitä kasvikset tasaisesti kampelafileiden päälle ja taita ne kahtia. Huuhdo ja valuta pinaatinlehdet ja levitä ne laakean keittoastian pohjalle. Nosta kampelafileet päälle ja lisää edellisenä päivänä keitetty 4 rkl riisiä reunalle. Nosta kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 8 min. Nosta kansi pois ja anna kiehua vielä 5 min eli kunnes pinaatti tuntuu kypsältä. Lisää kalafileiden päälle vielä 2 tl voita, jolla viimeistelet annoksen herkullisuuden.

VÄLIPALA

Pieni banaani.

ILTAPALA

Mausteinen juustovoileipä

1 sp Levitä täysjyväleipäviipaleelle (50 g) 2 tl sinappia. Peitä leipä salaatinlehdillä ja edamjuusto viipaleella. Ripottele päälle vielä jauhettua paprikaa sekä mausteeksi että koristeeksi.

Kommentaare ei ole: