Perjantai
TARVIKKEET
125 g kampelafileitä, 2 hapankorppua,1 rkl mysliä, 1 viipale täysjyväleipää, 2 tl Creme Fraichea, 1 prk Viva jogurttia, 100 g maitorahkaa, 1 viipale edamjuustoa, 2 tl voita tai margariinia, 2 tl sulate-juustoa, 4 tl sinappia, 4 rkl keitettyä riisiä, 150 g tuoretta pinaattia, salaatinlehtiä, 1 nippu retiisejä, 1 pieni tomaatti, 1 pieni sipuli, persiljaa, 1 pieni banaani, sitruunamehua, paprikaa, valkopippuria, suolaa, kivennäisvettä.
AAMUPALA
Retiisirahka ja hapankorput
Sekoita 100 g maitorahkaa, 2 tl Creme Fraichea, hieman suolaa ja kivennäisvettä. Pese ja viipaloi retiisit ja lisää ne sakeahkoon seokseen. Levitä kahdelle hapankorpulle 2 tl notkeata sulatejuustoa ja lisää vielä persiljasilppua pinnalle.
VÄLIPALA
Jogurtti ja mysliä
Sekoita 1 prk Viva jogurttia ja 1 rkl mysliä tasaiseksi seokseksi ja nauti.
PÄÄATERIA
Täytetyt kampelafileet
Mausta kampelafileet sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Lisää pinnalle vielä 2 tl sinappia. Hienonna 1 sipuli ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Levitä kasvikset tasaisesti kampelafileiden päälle ja taita ne kahtia. Huuhdo ja valuta pinaatinlehdet ja levitä ne laakean keittoastian pohjalle. Nosta kampelafileet päälle ja lisää edellisenä päivänä keitetty 4 rkl riisiä reunalle. Nosta kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 8 min. Nosta kansi pois ja anna kiehua vielä 5 min eli kunnes pinaatti tuntuu kypsältä. Lisää kalafileiden päälle vielä 2 tl voita, jolla viimeistelet annoksen herkullisuuden.
VÄLIPALA
Pieni banaani.
ILTAPALA
Mausteinen juustovoileipä
1 sp Levitä täysjyväleipäviipaleelle (50 g) 2 tl sinappia. Peitä leipä salaatinlehdillä ja edamjuusto viipaleella. Ripottele päälle vielä jauhettua paprikaa sekä mausteeksi että koristeeksi.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar