laupäev, 30. oktoober 2010

Esimese nädala viimane päev…

Homme hommikul loeme esimesi lambaid, ehk kaalu peale ja tõe minutid kui palju läks või ei läinud üldse. Aga seniks siis tänane ratsioon.

PB210008

Lauantai

TARVIKKEET

1 broilerin rintaleike, 1 muna, 1 näkkileipäviipale,

2 hapankorppua, 150 g maitorahkaa, 1 tl voita tai margariinia, 1 tl öljyä, 2 tl sulatejuustoa, 1 tl tomaattiketsuppia, 4 rkl keitettyä riisiä, 1/2 tl kasvisliemivalmistetta, 1 tl hunajaa, 1 tl hasselpähkinää, 50 g herkkusieniä, 100 g purjoa, 140 g keräsalaattia, 1 tl Creme

Fraichea, 1 iso porkkana, 1 keskikokoinen paprika, 1 pieni  tomaatti, tilliä, persiljaa, 1 pieni banaani, 1/2 keskikokoista greippiä, curryä, valkopippuria, suolaa, soijakastiketta, kivennäisvettä.

AAMUPALA

Häränsilmä tomaattipedillä

Sulata 1 tl voita tai margariinia teflonoidussa, paistinpannussa ja lisää joukkoon 1 viipaloitu tomaatti. Anna hautua hetken. Lisää päälle 1 muna ja anna sen hyytyä häränsilmäksi.. Mausta annos suolallapa koristele persiljasilpulla. Lisäksi saat vielä nauttia näkkileivän, joka on voideltu 2 tl:lla notkeaa sulatejuustoa."

VÄLIPALA

Hunajakorput

Levitä kahdelle hapankorpulle 2 rkl maitorahkaa ja makeuta korput vielä 1 tl:lla hunajaa.

PÄÄATERIA

Nasi Goreng

Viipaloi broilerin rintaleike ohuiksi, suikaleiksi. Lisää teflonpaistinpannuun 1 tl öljyä ja paista lihasuikaleet yhdessä kokonaisen pienen banaanin kanssa. Lisää 4 rkl torstaina keitettyä riisiä ja 100 g viipaloitua purjoa. Mausta seos curryllä, suolalla ja soijakastikkeella. "Kypsennä 5 min silloin tällöin käännellen.

VÄLIPALA

Greippiä ja hasselpähkinää

Kuori 1/2 keskikokoista greippiä ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Lisää halutessasi pinnalle hieman makeutusainetta sekä 1 tl rouhittua hasselpähkinää.

ILTAPALA

Sienikasvissalaatti tillikastikkeessa

Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi, viipaloi 50 g tuoreita herkkusieniä ja raasta porkkana raastimen karkealla terällä. Sekoita kasvikset ja 140 g revittyä keräsalaattia keskenään ja kaada seos lautaselle. Lisää 100 g:aan maitorahkaa hieman kivennäisvettä ja sekoita sakeaksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, valkopippurilla, kasvisliemivalmisteella ja lisää vielä 1 tl Creme Fraichea, 1 tl tomaattiketsuppia sekä runsaasti hienonnettua tilliä. Tarkista maku ja kaada kastike salaattiainesten päälle.

Kommentaare ei ole: