esmaspäev, 4. august 2008

Teistmoodi maasika moos

Nagu mul maasikatest niikuinii poleks kõrini, ostsime laupäeval poe eest 10 kg maasikaid moosiks. Kuna just oli tulnud ajakiri uute retseptidega otsustasin järgi proovida. Täiesti söödav tuli välja. Keetsin 4. osas, siis polnud karta põhjakeemist ja oli omamoodi kergem teha kah, kuigi aega läks palju rohkem. Kokku tuli 23 purkki 400 - 500 grammiseid. Nüüd siis retsept.

Pidulik maasikamoos

1,2 l ehk umbes 600 g maasikaid
4 dl moosisuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1 tl ingveri
1 tl nelki, purustatuna

Puhasta maasikad ja lõika nad väiksemaks, lisa moosisuhkur. Keeda väiksel tulel 20 min. Siis lisa vaniljesuhkur ja muud maitseained ja keeda veel 5 min.

Noh mina natuke muutsin enda jaoks seda maasikaid panin 600 g asemel 2,5 kg, ja moosisuhru asemel panin pool kilo tavalist kuid kasutasin Melatini moosistus pakendit. Ja veel lisasin valmile moosile 150 g rummi. Teise satsi tegin piparkoogimaitseaine seguga, kolmand ainult rummiga ja neljanda vanaviisi ilma mingite ime juttudeta. Eks talvel näe mis välja on tulnud ....

Kommentaare ei ole: